BASSBLAST, Drum & Bass party, Piešťany, 30.1.2016

Po úspešnej párty BASSBLAST v Piešťanskom podzemí, na ktorú prišlo takmer 400 účastníkov prichádza pokračovanie, BASSBLAST 2.

AFTERMOVIE z BASSBLAST 1 si môžete pozrieť tu:

Na pokračovaní BASSBLAST 2, ktoré sa uskutoční 30.1.2016 opäť v Piešťanskom Podzemí sa môžeme tešiť na headlinera SUBTENSION, ktorý momentálne pôsobí v Poľskom Krakowe. Subtension je mladý producent, ktorý toho dokázal pomerne veľa, svoju hudbu sa mu podarilo dostať na jedno z najrešpektovanejších vydavateľstiev, Anglické RENEGADE HARDWARE, ktoré formovalo zvuk neurofunk drum & bassu počas 20 rokov svojej existencie. Okrem toho svoje tracky vydal na labeloch ako Critical Music (kde vydávajú hviezdy ako Mefjus, Ivy Lab), priestor na vydavateľstve INVISIBLE mu dala aj legendárna holandská NOISIA, ktorá hráva s obľubou jeho tracky vo svojich setoch. Skladba AK47 sa stala celosvetovým hitom a hrávali ju najznámejší drum & bass DJi po celom svete.

Tak ako na predošlej párty, sa účastníci môžu tešiť na futuristickú výzdobu v podaní M. Winklemmana (U.S.A.) – 2x2m a 2x3m art prints, 3D UV aktívne dekorácie. Posilnená bude aj svetelná show – o nové LED svetlá, Stroboskopy, samozrejme nebude chýbať laser, fog machines atď.

VIZOS-s-popisom

Cieľom BASSBLAST parties je predstaviť širokú škálu sub-žánrov DRUM & BASS / BASS music, od pozitívnych melodických dancefloor skladieb, drumstep, jump-up, cez futuristický neurofunk, originálnejšie žánre ako tech-trap, dubstep až po najtvrdšie odnože techstep, hardcore či crossbreed. Základom je vždy vyvážený a gradujúcu line-up, tentokrát v nasledovnom zložení:

DJ KUKURICA pôsobil na Slovenskej drum&bassovej scéne najskôr ako párty fotograf. V roku 2003 sa prvý krát dostal do kontaktu s gramofónmi v piešťanskom klube 22, kde začal trénovať a po krátkom čase absolvoval svoje prvé verejné vystúpenie. Následne bol prijatý do SIGNAll crew, do ktorej parili aj L PLUS (Technique rec., Viper rec.) a Lixx (SIGNAll_FM). Koncom roku 2004 sa stal víťazom súťaže v DJskej zručnosti – Jim Beam Music Wanted NDB DJ. Tento veľmi rýchly nástup na scénu mu zabezpečil pravidelné hrania v kluboch a na festivaloch nielen na Slovensku. Bol tiež rezidentným Djom viacerých klubov a párty: Beatz v Trnave, Gáléria Duna v Bratislave, Club 22 v Piešťanoch. Dnes už má DJ Kukurica za sebou vystúpenia po boku veľkých mien svetovej dnb scény. Koncom roka 2008 sa náhle vytráca z klubov a festivalov – objavuje sa na akciách už len veľmi sporadicky. V roku 2013 sa však naplno vracia k DJingu už pod značkou [[[Trident.

FB: https://www.facebook.com/djkukurica
SC: https://soundcloud.com/djkukurica
STYLE: mainstream and funky dancefloor drum & bass, neurofunk

SUBTENSION (Invisible recordings NL, Critical music UK, Renegade Hardware UK)

Je Slovenský producent, momentálne žijúci v Poľskom Krakowe, ktorý to dotiahol naozaj ďaleko. Jeho tracky hráva v setoch legendárna Noisia, ktorá mu dala možnosť sa zviditeľniť na ich vydavateľstve INVISIBLE. Na kultovom anglickom vydavateľstve RENEGADE HARDWARE, ktoré formovalo zvuk neurofunku počas neuveriteľných 20 rokov pôsobenia vydal hit AK 47, ktorý si obľúbili top DJs po celom svete. Svoje EP vydal aj na rešpektovanom lejbli CRITICAL MUSIC, kde publikujú aj hviezdy ako MEFJUS, IVY LAB a pod.

Tešiť sa môžme na naozaj originálny a progresívny zvuk, moderný tech neurofunk drum and bass, tech trap / half-step, bass music. Od poriadnych našlaplých a tvrdých tanečných trackov až po inteligentnejší sound, ktorý posúva zvukové hranice na nový level.

FB: https://www.facebook.com/subtensionmusic
SC: https://soundcloud.com/subtension
STYLE: tech neurofunk drum & bass, progressive neurofunk
tech trap / half-step / bass music

SYNTHAIX a.k.a. STX – LIVE + DJ SET!

Párty BASSBLAST 2 naštartuje neštandardne Poriadne našlahaným DUBSTEPOM / GLITCH STEPOM / BROSTEPOM. Talentovaný producent SYNTHAIX a.k.a. STX nám predstaví v LIVE sete svoju vlastnú tvorbu, za ktorú by sa nemusel hanbiť ani taký Skrillex.

Po LIVE sete bude nasledovať DJ set v ktorom zaznejú aktuálne trendy svetovej bass music. STYLE: Dubstep / Glitch-step / Brostep / Bass music

TOXIC ELEMENTS! Live + DJ SET

Ďalším interpretom na Bassblast VOL.2 sú Toxic Elements. Drum & Bass / Dubstep skupina z Piešťan, ktorá zahrá set pozostávajúci z ich vlastnej tvorby, ale aj poriadnych melodických dancefloor a drumstep peciek svetovej produkcie. Špecialitkou bude DJ set doplnený o LIVE prvky: živé elektronické bicie, speváčku, klávesy, samplery/ fx pady.

STYLE: melodic dancefloor drum & bass, drumstep
FB: https://www.facebook.com/toxicelements
YT: https://www.youtube.com/channel/UCqelJ4KmSUtQfjQXHkBmehw

MindXtension

MindXtension je rodák z Piešťan, okolo roku 2001 ho k Drum and Bassu privádza jeho spolužiak a kamarát, dnes známy ako Ero Drummer. Po historicky prvej dnb párty v Piešťanoch, začiatkom roku 2003 v legendárnom klube 22, sa z neho stáva pravidelný návštevník dnb klubových nocí po celom Slovensku. Stáva sa tak priamym svedkom a živým účastníkom vývoja slovenskej Drum & Bassovej komunity. Po dlhých rokoch vytvárania vlastnej zbierky kvalitných trackov sa v roku 2014 dostáva k DJingu. V jeho setoch možno počuť hlavne energický dancefloor náklad z labelov ako RAM Records, Viper Recordings, či Technique Recordings, no nepohrdne ani tvrdším neurom z dielne Blackout Music NL.

SC: https://soundcloud.com/mindxtension
STYLE: melodic & euphoric dancefloor drum & bass, drumstep/dubstep

Nástroj skazy:

Nástroj skazy je mladá DJka zo Smoleníc. Vlastným menom Kristína Lehocká, korá hrá najtvrdšie odnože dramenbejzu prevažne darkstep, crossbreed a hardcore. Jej obľúbení producenti sú: Forbidden society, Hallucinator, Gancher&Ruin, The hard way aka Limewax, Bong-ra a Thrasher …

FACEBOOK UDALOSŤ: https://www.facebook.com/events/765129756948195/

PLAGAT3

Zdroj: B&R GROUP / BASSBLAST Crew