BassCaseMate – rap edition!

Akce BassCaseMate je pohrobkem a přímým dědicem původní fundamentální aliance SoundHeadQuarters, který je poctivě odkojený crossáckým cyberpunkem a pražským podsvětím stejně jako VeryForeignAffairs nebo BassTrap.

Smyslem mejdanu je valit do lidí nejen netuctový dubstep, ale i další více či méně spřízněné odnože bassmusic, které rezonují dnešním uspěchaným světem. Jednou zazní trochu víc deep, jednou trochu víc dubby, jednou je to našláplý a jednou je to naživo i s vopravdickejma škopkama…J Jednou se to v Crossu celý zblázní, protože dorazí zahrát a zakalit dubstepové kombo Pinch – Cyrus – Tunnidge, jednou je to decentně futuristická exhibice ve stylu juke, ke kterému se zručností finalisty DMC buduje své „kosmické mosty“ Om Unit, poté zase poctivá dubová vypalovačka s Robem Smithem aka RSD. No a co tam teda máme dál?

Už tak košaté rodině bass music za rok 2012 určitě narostlo spousty nových větví. Některé fresh (jak se říká…) nápady sice byly ale opravdu úplně „suché“ už od prvního výhonku, jiné si naopak zase rozhodně zaslouží dostat se na výsluní. První BCM letošního roku si vzala za cíl provětrat osvědčené a představit nové hudební postupy na téma hip hop, basa a hlavně rap a jeho obsah a smysl! Veleváženými hosty budou dva projekty či uskupení, které jsou bez debat pevnou částí místní scény.

Společně vystupující Peťo Tázok & Karaoke Tundra se nejen na podiu dobře znají, a pohromadě je dobře známe i my. Dobře, jsou sice ze Slovenska, ale to nám teda určitě nezabrání zabřednout a zamotat se do Peťových úderných emocí a často sociálně či společensky ujetých textů.  Hudební podklad pro Tázokovu slam poetry má pod kontrolou „funkčný veterán“ slovenské scény Karaoke Tundra. Rap jakoby vystupoval z rozharaburděných beatů, polámaných rytmik a dirty glitchů tohohle slovenského beatmakera a live performera.

Druhý projekt bude pro většinu takovou „malou neznámou“…avšak složenou z „velkých známých“.  Na Rap edition akce BassCaseMate přislíbili společné vystoupení frontman jedné z prvních českých rapových skupin WWW Ondřej Anděra aka Sifon aka „endorfinové tornádo“ a Vladimir 518, pro změnu rapper pro Čechy zásadního „rýmovacího“ uskupení Peneři strýčka Homeboye. Dle jejich slov půjde o: „Hrubozrnnou recyklaci textů Vladimira 518 v sample-pad-hře a SJing Sifona. Obsahově to bude nová smršť WWW a Sifon’s tracků a textů, beat improvizace na pilířích hromových chrámů, rekreace živých i mrtvých v pozitronových stupnicích…“.

Celou noc odstartují hosté z Inside Kru hip hop family a to djs Bica & Ezop ve společné show na 3 gramofony. Tahle dvojka má třech „wheels of steel“ natrénováno, spolu hrají nové hudební kombinace založené na starém poctivém hip-hopovém základu ve společných setech na tři gramofony.

Lineup doplní rezidenti BCM Abu a Yukimura. Ten první určitě vyštrachá příbuzné rytmiky a stylové přesahy na dané téma, když už si tu „rap edition“ vymyslel, ten druhý to udělá dokonce s chladnou tváří nekompromisního killah! Ve druhé půlce noci se pak zřejmě decentně přeorientují na parket-friendly odrůdy bass music jako dubstep, juke nebo electro.

Ani druhá stage nebude zakřiknutá, spíš naopak, los mejdanos! Kapelu The Tchendos asi opravdu není třeba představovat a dolní stage budou mít na povel právě The Tchendos djs. Tihle (další) „funkční veteráni“ se na breakové stagei potkají s mladou krví Messbrothers djs. Produpané střevíčky zaručeny….

Vstupné: do 21:00 40,- / po 21:00 90,- / till 21:00 40czk / after 21:00 90czk

https://www.facebook.com/events/451827601548058/
https://www.facebook.com/Peto.Tazok
https://www.facebook.com/karaoketundra
https://bandzone.cz/wwwneurobeat

https://www.biggboss.cz/vladimir-518

https://www.phatbeatz.cz/sifon-www-peto-tazok-rozhovor
(rozhovor s Tázokom & Sifonem z roku 2008! :-)
https://www.insidekru.com

https://www.youtube.com/watch?v=NtHDvh4dJBc
(produkce Yukimury s UK Rebels & Priests)
https://www.defragmented.org/

https://www.radio1.cz/basstrap

https://www.youtube.com/watch?v=igymaIkCCJ0
(…aneb o čem rapuje Abu v projektu Machine Funck:)
https://bandzone.cz/thetchendos

https://www.t2p.cz/dj/mess-brothers/

https://www.crossclub.cz

Zdroj: Kamil aka Abu