Basshaze: Parádny liquidfunk prinesie v slovenskej premiére Hugh Hardie (UK)!

Chladný november v Klube Dole zaleje drum&bassové slnko. V sobotu 14. novembra vystúpi v slovenskej premiére na klubovej noci Basshaze anglický producent Hugh Hardie. Vyrástol v Cambridgi, momentálne žije v Bristole a obzerá sa po ňom nejden producent, či label.

Začiatkom tohto roka však podpísal zmluvu s Hospital Records a jeho tracky tak majú cestu do sveta otvorenú. V jeho podaní zaznie parádny liquidfunk a soulful drum&bass plný pozitívnej energie. “DJing je veľmi živá a zábavná skúsenosť – byť obklopený energickým davom vo veľmi hlasnom prostredí, zatiaľ čo produkovanie hudby je omnoho osobnejší a osamelý zážitok. Aj produkovanie môže byť záživné, ale len keď je nakopnutá kreativita. Myslím si, že tie najlepšie chvíle sú, keď môžem hrať svoje vlastné veci, na ktorých som pracoval hodiny a hodiny, a dostávať pozitívne reakcie od publika,” povedal Hugh Hardie pre magazín Shlur. “Milujem temnejšiu a ovážnejšiu stranu tohto žánru, rovnako ako aj melodické a pozitívne veci. To je to, do čoho som sa v poslednej dobe ponoril. Silné bassové melódie sa zdajú byť ľahšie na kombinovanie, rovnako ako je skvelé mať ich v DJ bagu. Pre mňa je nepochybne dôležité , aby bola produkcia svieža a rozmanitá,” dodal pre portál Perspective UK.

O support sa na Basshaze postará brnenská djská dvojica Protagonists (CZ), nováčik Stoic a rezident Lixx. Zaži to s nami!

HUGH HARDIE (UK)

Hughov príjemný sound je inšpirovaný rôznymi žánrami od klasických hospitalovských liquidfunkov až po neo­soul a r&b umelcov ako Erykah Badu či Musiq Soulchild. Pred rokom ho objavila značka Liquicity, s ktorou sa spájali jeho prvé tracky. Netrvalo však dlho a začiatok roku 2015 pre neho znamenal veľký míľnik v kariére. Zmluva s Hospital Records a hneď niekoľko jeho trackov, ktoré na tomto labeli vyšli, znamenali pre Hugha veľké otvorené dvere do sveta. Dnes pravidelne hráva na oceňovanej párty Hospitality a cestuje po celej Európe. Po jeho parádnom vystúpení na tohtoročnom festivale Sunandbass bolo rozhodnuté. Hugh Hardie predvedie svoj nefalšovaný rolujúci liquidfunk sound po prvýkrát na Slovensku v Klube Dole v Bratislave.

Hugh-Hardie

Protagonists (CZ) / Lixx / Stoic

O výdatnú podporu britskému headlinerovi sa postarajú hneď štyria djs. Z Českej republiky privezú svoju selekciu Protagonists ­ dvojica djov Calli a Protago, ktorí sú súčasťou brnenskej Liquidators Crew a na Slovensku sa v klube predstavia po prvýkrát. Úspešnú premiéru u nás však už absolvovali nedávno v rádio show SIGNAll_FM. Úplný nováčik, ktorý príde odprezentovať svoj pohľad na drum&bass je Stoic a za mixpult sa už tradične postaví aj rezidentný selektor Lixx.

BASSHAZE w. Hugh Hardie (UK) @ Dole
November 14, 2015 / Saturday, Start 22:00
Klub Dole, Nám. SNP 30, Bratislava / Slovakia
★ HUGH HARDIE (UK)
★ Protagonists ( CZ )
★ Lixx
★ Stoic

Vstup:
22:00 ­ 24:00 4€
24:00 ­ 03:00 5€
03:00 ­ 06:00 3€

Event: www.fb.com/events/978054388922009
Link: https://www.youtube.com/watch?v=jeDmJ3oLARw

PLAGAT-1_Basshaze_november-2015-1

Zdroj: klub Dole