Basshaze prinesie do Klubu Dole anglického dja Pennygiles.

Drum&bassová noc BASSHAZE prinesie v piatok 13. júna do Klubu Dole vychádzajúcu hviezdičku soulful drum&bassu, anglického producenta Pennygiles.

Z malého mesta v strednom Walese za krátku dobu vyštartoval medzi novú vlnu umelcov, ktorých hudbu hrajú ľudia ako LTJ Bukem, Random Movement, či Makoto.

Jeho sound je postavený na samplovaní, nezvyčajných zvukových textúrach a množstve emócií. Vo svojich mixoch šikovne kombinuje staré klasiky s novými beatmi a práve takúto výživnú zmes odprezentuje fanúšikom v Bratislave. Spolu s ním sa za mixpultom vystriedajú domáci Gabanna, Morte a Lixx.

[ Pennygiles / UK ] – From zero to hero. Takto mierne nadnesene jeho hudobnú kariéru opisujú niektorí ľudia na drum&bassovej scéne. Stuart Maccallum vyrastal v malom anglickom mestečku Newtown v strednom Walese, kde ho v roku 2006 zasiahla hudba legendárnej dvojice Calibre a Marcus Intalex.

Pennygiles

Práve tento soulful zvuk ho chytil za srdce a pod prezývkou Pennygiles začal hrávať ako dj. O štyri roky na to už experimentoval so svojími prvými trackami a zatiaľ čo iným často trvá roky, kým sa dopracujú k debutovému release, jemu sa to podarilo za necelý rok. V 2011 mu vychádzajú prvé skladby, ktoré mu neskôr otvorili dvere na značky ako Innerground, Demand, Fokuz, Rubik, či Liquid V. Pokoj malého mesta mu poskytuje dostatok času na to, aby sa mohol venovať detailom a tomu, čo ho na hudbe najviac baví – samplovanie a používanie neobvyklých zvukových textúr.

[soundcloud url=“https://api.soundcloud.com/users/316725″ params=“auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true“ width=“100%“ height=“450″ iframe=“true“ /]

Svojho času získal pozornosť jazzom a soulom nasiaknutým trackom ‘Au Revoir Blackbird’ a presne v tejto polohe o ňom najviac počuť. Melódie, staré samplované nástroje a vokály, či príjemné nálady učarovali aj ľuďom ako Makoto, Random Movement, LTJ Bukem, či Bailey, ktorí jeho veci hrávajú. Aktuálne letí na vlne, z ktorej nehodlá len tak zosadnúť a pripravované spolupráce s umelcami ako Phil Tangent nenechajú na seba dlho čakať. Vo svojich mixoch šikovne kombinuje staré klasiky s novými beatmi a práve takúto výživnú zmes odprezentuje fanúšikom v Bratislave.

[ Gabanna ] – Málokto z aktívnych drum&bassových djs sa môže pochváliť takmer 25 ročnou kariérou. Gabanna patrí k prvým, ktorí tento žáner na Slovensku začali šíriť, vtedy v legendárnom tandeme s Galaghom. Oprávnene mu preto prischla prezývka ‘otec’. Od začiatku je súčasťou už 18 rokov fungujúcej crew Drumatique a rôznymi aktivitami zásadne prispel k formovaniu scény u nás. Dnes s obrovským hudobným archívom a citom pre novú hudbu pravidelne hráva na akciách doma aj v zahraničí. Čítať jeho detailnú biografiu by zabralo veľa času, odporúčame preto prísť si radšej vypočuť to, čo je najpodstatnejšie – jeho skúsenú a vycibrenú selekciu drum&bassu. Viac: www.facebook.com/gabriel.bordacs

[ Morte ] – Meno, ktoré možno na slovenskej drum&bassovej scéne sporadicky vídať už zhruba 6 rokov. Morte je spájaný so zvolenskou crew Spiral a z jeho selekcie je cítiť výrazný vplyv liquidfunku, no hudobný záber má oveľa širší. Okrem domovských akcií Spiral stáva za mixpultom na eventoch Fat Beat v Bratislave a tracky, ktoré má rád odprezentuje premiérovo aj v rámci BASSHAZE v Klube Dole. Viac: www.soundcloud.com/morte-spiral

[ Lixx ] – Viac, ako 14 rokov aktívny na scéne, dlhoročný dj, autor drum&bassovej show SIGNAll_FM, aj rovnomennej klubovej noci a neúnavný milovník dobrej hudby. Aktuálne stojí aj za novým konceptom BASSHAZE v bratislavskom klube Dole. Viac: www.facebook.com/lixxdnb

BASSHAZE w. Pennygiles (UK)
June 13, 2014 / Friday
Klub Dole, Nám. SNP 30, Bratislava / Slovakia
Entry: 5€
Event: www.fb.com/events/1435832180003654
★ P E N N Y G I L E S ( U K )
★ Gabanna (SK)
★ Morte (SK)
★ Lixx (SK)

w=

Zdroj: klub Dole