BASSMISSION 50 // Bio headlinerov.

Ako ste už mnohý postrehli v sobotu 1.11.2014 sa odohrá v MsKS Bánovce nad Bebravou oslava 50teho pokračovanie miestnej dnb noci BASSMISSION. Pri tejto príležitosti by sme Vám chceli bližšie predstaviť headlinerov tohto podujatia.

MIND VORTEX // RAM Records // UK          

Mind Vortex pochádzajú z východného pobrežia Anglicka, patria pomedzi mladšiu generáciu producentov, ktorá sa upísala Andy-mu C a jeho Ram Records. Spolužiaci Laurie Carroll a Stefan Anfield už od útleho veku študovali hudbu, Laurie hru na klarinet a saxofón, Stef hru na klavír. Po účinkovaní v rôznych jazzových kapelách sa postupne dostali až k drum and bassu.

Veľa tvrdej práce v oblasti produkovania vyústilo v ich prvý release na Plush Recordings. Od tej doby rýchlo rozvíjajú ich zvuk, posielajú rôzne tituly Andymu Scottovi do Ram Records, kde je okamžite usúdené, že Laurie a Stefan sú talent. Prichádza exkluzívne podpísanie kontraktu na single ‚Now It’s Time‘ a ‚Onslaught‘ ktoré sú zároveň prvou prezentáciou Mind Vortex na Ram Records. ‚Now It’s Time‘ a ‚Onslaught‘ sa okamžite dostávajú na Nightlife 5, ‚Onslaught‘ navyše aj na Nightlife EP part 3.

artist-mindvortex_pic_01

Podpora pre týchto chalanov prichádza veľmi rýchlo od takých mien ako napr. Zane Lowe, Mistajam, Grooverider, Bailey, Crissy Criss, DJ Hype, Drumsound atď. Okamžite prichádzajú vystúpenia po celej Európe, Austrálii a USA.

Nasleduje ich debutový Ram singel „Hotbox“ ktorý rýchlo dominuje v rôznych drum and bass charts ako napr. BBC 1Xtra alebo Beatport. Objavil sa aj na koncoročnej kompilácii Ram’s Drum & Bass Annual 2012 kde následne skončil ako číslo jedna v rebríčku iTunes dance chart.

V súčastnosti majú Mind Vortex na svedomí množstvo úspešných singlov, remixov a spolupracujú s rôznymi producentmi. Aktuálne im v novembri 2014 vychádza nové „Colours EP“ kde nájdete štyri veľmi vydarené tracky.

TEDDY KILLERZ // RAM Records, Program // RU

Oleg a Anton, rusko-ukrajinské duo predtým známy ako Place 2b a Paimon, teraz spolu s Garud-om viac populárny ako Teddy Killerz. Skrillex bol sám tak ohromený ako Teddy Killerz spracovali Bun Dem Remix Contest, že im nielen uznal čestné víťaztvo, ale rozhodol sa podpísať s nimi kontrakt na jeho priekopníckej značke OWSLA. Značka je známa pre svoj fascinujúci a pestrý výber umelcov a nové tváre na scéne neberú na ľahkú váhu. Teddy Killerz sa venujú najmä dnb, dubstepu a breaks produkcii. Ich prvý release na OWSLA je kolekcia troch trackov „Toys Riot EP“.

teddy_killerz_pic_02

Teddy killerz majú svoje pevné miesto v novom veku Bass producentov, ktorý kreatívne prelínajú žánre. Sú ťažko definovateľný čo je ale pôsobí v konečnom dôsledku veľmi dobre a k ich hudbe sa sám Skrilex vyjadril „it’s just good f*cking music”. Pri hudbe od Teddy Killerz naskakuje husia koža, je ako príbeh. Má strašidelný nádych a prenikne do hlbín vašej duše.

Momentálne zobral Teddy Killerz pod svoje krídla Andy C a vydáva ich produkciu pod svojou značkou RAM / Program. Taktiež výrazne spolupracujú s rôznymi producentmi ako napr. Gridlock, Jade, Xilet, Aeph, Nphonix a vydali možstvo trackov na rôznych labeloch ako napr. OWSLA, RAM Records, Program, Bad Taste Recordings, Subtitles Music, Dutty Audio, UKF a moho ďalších.

BASSMISSION 50 / Sobota / 1.11.2014 / MsKS Bánovce nad Bebravou

2 x zahraničný headliner
25 top SK+CZ Djs & Mc
2x dnb floor v dvoch sálach MsKS (Main & Dark stage)
Extra silný sound, lights & 4 x laser
Živé natáčanie aftermovie
2x Bar + vouchery na akciové drinky

https://www.facebook.com/bassmission
https://www.facebook.com/events/311532109008124/

bassmission_50_final_A2_768

Zdroj: Bassmission