Battle vs vojna na Ukrajine.

Zpráva o tom, že se česká kapela chystá jet na Ukrajinu by obvykle zněla asi celkem zajímavě. Možná je to adresa ještě o kousek víc na Východě, než Košice, kterými to pro našince obvykle končívá, ale moc obočí by to asi ani nenazdvihlo.

V roce 2015 je situace poněkud jiná. Zmatek. Válka. Nejistota. Strach. Nedostatek věrohodných informací… Právě v téhle době se ale koná mejdan u příležitosti 15. výročí největší místní bboy crew – Ruffneck Attack. Mejdan, na který se už dlouho těšíme. Mejdan, na který pozval Champion Sound, šéf RA jménem Intact už před více jak dvěma lety. A mejdan, který se koná od 24. do 26. Dubna bez ohledu na události posledních dní a měsíců.

Ruka_Hore_Awards_Champion_Sound

V Kyjevě, kde se oslava 15. výročí Ruffneck Attack koná, není momentálně žádná válečná zóna. Česká kapela, ani hromada zahraničních hostů, ať už tanečníků nebo DJs nejede nikam na frontu. I tak je to pořád výlet do země, kde jezdí tanky. Ale je to taky výlet do země, kde lidé dál žijí své každodenní životy se všemi jeho starostmi i radostmi. A aby toho druhého bylo alespoň na chvíli více, než toho druhého. A abychom sami ukázali, že battle v bboyingu je mnohem lepší, než battle v tanku, jedeme tam reprezentovat a podpořit.

https://www.thebboyspot.com/bboy-celebration-over-war-in-ukraine/
https://www.facebook.com/events/683712701741465/

CHAMPION SOUND BODUJE V RUKA HORE AWARDS

I když role kapely Champion Sound už z titulu jejich koncertní činnosti, kde se prezentují jako „backing band“ není zrovna ve světlech ramp, neznamená to, že by se o ní nevědělo a že by si jí nikdo nevšimnul. Dalším příjemným důkazem budiž výsledky slovenských hudebních cen Ruka Hore Awards. V kategorii „Inštrumentalista“ se Žampyjon dostal na 4. místo za 7,2% hlasů. A v kategorii „Klubová akcia“ brala stříbro dvakrát vyprodaná Lucerna s DJ Wichem, jemuž Champion Sound hlídal záda na jeho životní profilové show s více jak dvaceti hosty na majku.

https://awards.rukahore.sk

Ruffneck_Attack_15_anniversary

Zdroj: BOOMBOX booking