Ben Cristovao sa predstaví so svojou show už 19. decembra v bratislavskom MMC.

Ben Cristovao ukazuje, že po šiestich rokoch usilovnej práce možno vybudovať hudobný projekt s pevným menom a zázemím. Dávno sa nejedná o účastníka televíznej reality šou, ale o úspešného mladého speváka, ktorý okolo seba sústredí tím ľudí posúvajúci možnosti hudobnej zábavy o niekoľko krokov ďalej oproti bežnej českej produkcii. Koncertnú zostavu tvorí okrem Bena aj dj Abdu a tanečníci Fugi & Kenny. Festivalové hranie a klubové koncerty jesene 2015 sú doplnené o bicie, gitaru, husle a klávesy.

Ben Cristovao vydal v marci 2014 už v poradí tretí album, ktorý nesie názov Made in Czechoslovakia. Ten sa ihneď po vydaní dostala na prvé mieste v predaji na iTunes a prehranie na Deezer. Koncom roka 2015 má v pláne vydať nasledovníka tohto albumu.

Vlaňajší rok bol však pre Bena okrem nového albumu aj v znamení rôznych hudobných spoluprácou. Spomeňme napríklad jeho pieseň Tělo, na ktorej spolupracoval so slovenským rapperom Supou, na Českého Slávika nominovaný klip Bomby, kde nájdete spoluprácu s Moja Reč. Videoklip  MOLLY ku skladbe s Egom z Kontrafaktu má teraz takmer päť miliónov prezretí a umiestnil sa tak na treťom mieste medzi CZ videoklipy s najväčším počtom views na kanále YouTube za rok 2014. V lete 2014 potom v  českých rádiách zabodoval taktiež singel albumu Sweet Chilli (Európa 2, Fajn Rádio, Rádio Spin, Kiss a ďalšie).

Ak sa o Benovi niekde píše, tak je to v spojení s jeho prácou, a to je jeho veľkou devízou. Nehľadá bulvárne témy, vďaka ktorým bude v médiách, ale médiá sa zaujímajú o jeho osobu v spojení s prácou. Čo je veľká výhra.

V druhej polroku 2015 vydal Ben Cristovao dva nové videoklipy IronBen a Instagram.

Počas svojej kariéry si Ben vybudoval veľkú základňu fanúšikov, jeho profil na sociálnej sieti Facebook má viac ako 450 tisíc fanúšikov, čím sa radí medzi najúspešnejšich spevákov svojej generácie a českého internetu vôbec. Časopis Forbes ho v roku 2015 označil siedmym najvplyvnejším Čechom na sociálnych sieťach.

Benové tohtoročné jesenné turné odštartovalo v novembri, jeho pomyselný vrchol sa uskutočnil minulú sobotu 28.11. Ben Cristovao vypredal pražskú koncertnú halu Forum Karlín. Show pre 3500 ľudí obohatil netradičným pódiovým dizajnom, tanečnými breaky skupiny AWA, vychytanými projekciami aj svetlami a hlavne skvelými hosťami akými boli Supa, Annet Charitonov, Forsomeone, Cavalier a The Glowsticks.Počas svojho vystúpenia, ktoré trvalo 2,5 hodiny, predstavil Ben Cristovao naživo všetky zásadné songy, ktoré budovali jeho kariéru za posledné tri roky. Zásadných momentov bolo počas večera hneď niekoľko a zavŕšením bolo bezpochyby finále, kedy Ben predstavil a ocenil celú, viac ako dvadsaťčlenný, crew v ktorej sa zišli zástupcovia všetkých rás i náboženstiev – na to Ben 3500 ľudí upozornil.

„Mám radosť, že Vás tu je toľko, že sa nebojíte, pretože nám žiadny za * raný teroristi nemôžu ukazovať čo máme robiť. Verte vlastnému úsudku a majte vždy otvorenú myseľ. Pozrite sa ku mne na pódium. „

V rámci aktuálneho turné čaká Bena Cristovao ešte 19.12. bratislavský klub MMC. Vstupenky v predaji na Predpredaj.sk za 9 EUR – https://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/4439/ben-cristovao-live-tour-2015.

BRATISLAVA FB event:  https://www.facebook.com/events/1506110543042624/

FB_plakaty7

Zdroj: Linda Wagnerová