Benefícia „Opri sa o mňa“ nadchla a spojila všetkých úprimnosťou.

Benefičné podujatie Opri sa o mňa 3.apríla 2016 piatykrát spojilo detí s mentálnym postihnutím z Prešovského kraja so svetom hudby, tanca, umenia a zábavy. V PKO Čierny orol v Prešove pre nich vystúpili Katarína Knechtová, kapela Peter Bič Project, Folklórny súbor Dúbrava, skupina Inside a príjemným popoludním sprevádzal moderátor Jožo Pročko.

Opri sa o mna 3.4.2016 Jozo Procko a Peter Bic Project Foto Petra Sekacova

Občianske združenie Oco, mama a ja a Občianske združenie Milan Štefánik opäť premenili benefíciu na veľkolepý hudobno-tvorivý festival pre mentálne postihnutých. Päť stoviek návštevníkov malo možnosť zacvičiť si zumbu s Petrou, či realizovať sa v tvorivých dielňach, kde sa vyrábali šperky alebo sa maľovalo na tvár, sklo, drevo a textil.

Opri sa o mna 3.4.2016 Folklorny subor Dubrava Foto Ivan Dzugan

„Každým rokom pozorujeme, ako stúpa návštevnosť handicapovaných aj zdravých, malých, i veľkých, čomu sa veľmi tešíme, lebo našim prianím je rúcať bariéry. Máme veľkú a úprimnú radosť z toho, keď vidíme, ako sa všetci spolu zabávajú a jeden o druhého sa môžu oprieť,“ podotkol s dávkou symboliky Milan Štefánik.

Opri sa o mna 3.4.2016 Katarina Knechtova Foto Petra Sekacova

O skvelú zábavu sa rockovou náložou postarala kapela Inside, celú sálu roztancoval temperamentný folklór v podaní FS Dúbrava z Prešova a svojimi hitmi dostali publikum do varu Katka Knechtová a Peter Bič Project. Popoludnie v prešovskom PKO Čierny orol sa vďaka účinkujúcim, návštevníkom a organizátorom nieslo v uvoľnenej a priateľskej atmosfére, preto sa všetci tešia, že o rok si ho zopakujú.

Opri sa o mna 3.4.2016 Jozo Procko Foto Ivan Dzugan

„Keď sa zatvárajú dvere podujatia „Opri sa o mňa“, dostaví sa zmes pocitov. Úľava, že všetko prebehlo hladko. Dojatie, ktoré sa ani nikto nesnaží maskovať, nás nabíja obrovskou energiou, preto tvrdíme, že kto nebol v kontakte s mentálne postihnutými ľuďmi, nemal možnosť zažiť, čo znamená úplná úprimnosť,“ dodal M. Štefánik.

Opri sa o mna 3.4.2016 Peter Bic Project Foto Katarina Oresanska

,,Malý hudobno-tvorivý festival pre mentálne postihnutých je úspešne za nami. Vďačnosť, že môžeme byť súčasťou akcie, ktorá na chvíľu zatočí svet tým správnym smerom. Z nadšením vieme, že urobíme všetko, aby sa o rok otvorili znova. Tak sa vidíme.,, z radosťou uzatvára podujatie Gabriela Bačová z Občianskeho združenia Oco, mama a ja.

Text: Mgr. Gabriela Bačová a Imrich Makó
Foto: Katarína Orešanská, Petra Sekáčová a Ivan Džugan
Video: Igor Kolesár