Benefičný koncert Opri sa o mňa zabavil hendikepované deti.

Benefičný koncert Opri sa o mňa spojil 29. Marca 2015 prostredníctvom umenia a hudby už po štvrtýkrát ľudí s handicapom s tými zdravými. Myšlienkou organizátorov OZ Milan Štefánik a OZ Oco, mama a ja je rúcanie bariér, čo sa v prešovskom PKO Čierny orol podarilo na výbornú s hviezdičkou, pretože všetci si dokonalým spôsobom a spolu užívali skvelú náladu.

Oprisa o mňa 2015 foto 1 Katarína Orešanská

 „Dnes sa už na podujatí stretávame ako starí známi,“ vystihol atmosféru otec, ktorý už po štvrtýkrát tlačil pred sebou vozík so svojím postihnutým synom. „Naozaj. Vidíme sa raz do roka, ale máme pocit, akoby sme sa poznali roky.“ Keďže deti  nepotrebovali ani sekundu, aby sa rozkukali, okamžite sa vrhli na parket do víru tanca a hudby. Samozrejme, nechýbali ani tvorivé dielne, preto po pár minútach mal každý namaľované tričko, umelecké dielko na dreve alebo urobených pár šperkov, pričom prehliadnuť sa nedala najmä obrovská radosť za pomaľovanými tvárami.

Oprisa o mňa 2015 foto 10 INTU Katarína Orešanská

Svojimi temperamentnými rytmami dostali všetkých od úvodných tónov do varu hneď prví hostia – Fuera Fondo. Vo výbornej nálade pokračovali PUĽS, N30 Akustika a maďarská kapela INTU. Finále patrilo kapele Drišľak! Za atmosféru v PKO najlepšie hovorí moment, keď sa tancovalo  nielen dnu, ale aj vonku, o čo sa postarali niektorí členovia kapely, ktorí ostatných nemuseli dvakrát prehovárať.

Oprisa o mňa 2015 foto 6 PULS Katarína Orešanská

Nečakaným, no o to príjemnejším prekvapením bol moderátor večera Pavol Bruchala, ktorý až do skončenia programu trpezlivo neomietol ani jednu žiadosť o fotografiu, či odpovedal na každú otázku. „Už dnes sa tešíme na ďalší ročník, pretože každý rok sa stretávame so stále väčšou odozvou spokojnosti, dobrej nálady a pocitu, že dokážeme spolu stráviť jedno radostné a krásne nedeľné popoludnie,“ uviedol jeden z organizátorov Milan Štefánik.

Benefičný koncert Opri sa o mňa 2015 napísal úspešnú kapitolu. Za všetko hovoria slová mentálne postihnutej Katky: „Ja to tu milujem.“

Zdroj: Imrich Makó a Gabriela Bačová
Foto: Katarína Orešanská
Video: Igor Kolesár