Bezplatné podujatia pri príležitosti Medzinárodného dňa sprievodcov cestovného ruchu!

21. február je dňom Medzinárodného dňa sprievodcov cestovného ruchu. Pri tejto príležitosti pripravilo Bratislavské kultúrne a informačné stredisko spoločne so svojimi sprievodcami a partnermi zaujímavú víkendovú ponuku pre obyvateľov a návštevníkov Bratislavy. 18. – 19. február bude venovaný osobnostiam a národnostiam spojeným s Bratislavou a nedeľná vychádzka je určená všetkým bez rozdielu veku, ktorých zaujímajú tajomstvá, príbehy a legendy starej Bratislavy.

18. februára o 14.00 si predstavíme takmer neznámu osobu – Baróna Dr. Juraja Schulpeho, ktorý však v dejinách Bratislavy, Slovenska a Uhorska zanechal nezmazateľnú stopu. Sprievodkyňa Mgr. Magdaléna Rakytiaková sa stretne so zvedavými návštevníkmi o 14.00 h na prízemí budovy sídla BKIS na Židovskej ul. č. 1.

Prechadzky foto

V ten istý deň sa o 13.45 pred vchodom do SNM – Múzea kultúry Chorvátov na Slovensku na Istrijskej ulici č. 68 v Devínskej Novej Vsi stretnú všetci tí, ktorý sa chcú vydať po stopách histórie Devínskej Novej Vsi. Prechádzka s pánom Mladenom Herucom bude spojená s návštevou Sandbergu a s expozíciami SNM – Múzea kultúry Chorvátov na Slovensku a trvá 1,5 hodiny.

Nedeľa – 19. február, bude patriť sprievodkyni Ing. Violi Vařekovej a jej Tajomstvám, príbehom a legendám staromestských uličiek a námestí. Tajuplné putovanie uličkami historického centra mesta začína o 14.00 hod. pri studni na Primaciálnom námestí.

Viac informácií na info@bkis.sk a tel. čísle 02/16 186

Zdroj: BKIS
Publikoval: Redakcia GREGI.NET