Big_FM: Piesne Joy Division odznejú v Bratislave naživo!

Po smrti Iana Curtisa sa zdalo, že zažiť hymny ako She’s Lost Control, New Dawn Fades či Love Will Tear Us Apart naživo sa už nikdy nikomu nepodarí. Nie je to tak. Vo štvrtok 9. februára 2012 ich príde so svojou kapelou The Light do klubu MMC v Bratislave odohrať jeden zo zakladateľov Joy Division – basák Peter Hook.

Joy Division založil Peter Hook spolu s gitaristom Bernardom Sumnerom. Neskôr sa ku kapele pridal bubeník Stephen Morris a spevák Ian Curtis, ktorý v máji 1980 spáchal samovraždu.

Kto iný ako práve Hooky by mal mať pri príležitosti 30. výročia vydania ich debutu prednostné právo splatiť dlh kapely voči svojim fanúškom na celom svete a voči samotným piesňam, ktorým  nebolo dopriate, aby zazneli všade tam, kde by si to zaslúžil – na pódiách svetových klubov.

Napriek krátkej existencii nám Joy Division zanechali dva albumy, ktoré viac než preveril povestný zub času. Unknown Pleasures a Closer sú aj po neuveriteľných 30 rokoch učebnicami post-punku, na ktorých vyrástlo mnoho kapiel niekoľkých generácií. Za všetky spomeňme U2, The Cure, Bloc Party, Interpol či Editors.

Koncert A Joy Division Celebration – Peter Hook & The Light performs Unknown Pleasures  je  prvou akciou zo série podujatí BIG_FM pripravovaných Rádiom_FM a značkou Samé ucho.

Za predkapelu boli zvolení The Uniques, ktorí majú po minuloročnom úspechu na Radiohead Awards našliapnuté na ďalšie ceny. V kategórii Singel roka majú nominované hneď dve piesne. Obe sa snáď budú dať počuť aj na štvrtkovom koncerte.

Vstupenky sú v predpredaji na www.tixy.sk.

Koncert Vám prináša Rádio_FM a Samé ucho – Samé dobré koncerty. Spojte sa s nami na Facebooku alebo na Twitteri.

Big_FM

Zdroj: Samé ucho
Publikoval: Redakcia GREGI.NET