Billy Barman vyráža na Killer Tour.

Čerstvo ocenená skupina Billy Barman (Radio_Head Award za singel roka 2015 Mladým chýba vojna) vyráža na jarné klubové turné, ktoré bude mať 5 zastávok na Slovensku. Ešte predtým kapela odohrá dva koncerty v Prahe a Brne.

Jarné koncerty budú okrem iného slúžiť aj na otestovanie niektorých nových skladieb z pripravovaného tretieho albumu. Samozrejme nebudú chýbať staršie single zo zatiaľ posledného albumu Modrý jazykTraja, Vrkoče, Strmá voda, či aktuálny singel Mladým chýba vojna.

Dôvody, prečo sa kapela rozhodla po vydarenej jesennej šnúre s PPE vyraziť znova na tour objasnil frontman Juraj Podmanický: „Už nevydržíme sedieť doma na zadkoch a vždy sme chceli ísť na šnúru iba jedna band s dobrým DJ-om. Rýchle vystúpenie bez dlhých prestojov s tanečným záverom do rána – bude to naozaj intenzívna klubová párty.“

Na východoslovenskej časti turné budú barmanov sprevádzať Purist DJs, v Trenčíne a Ružomberku DJ Yanko Kral, v Bratislave zasa objav roka podľa Radio_Head Awards – kapela Bulp. Bratislavský koncert bude výnimočný aj tým, že na ňom premiérovo naživo zaznie novinka – spoločný song barmanov s raperom Vecom, ktorý na koncerte vystúpi ako špeciálny hosť. „Jeho tracky si idem od prvého albumu a v našom kapelovom minibuse nikdy nechýbalo CD-čko Dobré ráno“, vysvetlil Podmanický okolnosti tejto spolupráce.

Kapela momentálne nový song dokončuje v štúdiu s producentom Marekom Rakovickým, pesnička by sa mala dočkať aj videoklipu. Okrem toho barmani pracujú na ďalších skladbách na nový album, ktorý by mal vyjsť na jeseň.

Názov „zabijácke“ turné má prozaické vysvetlenie: odvíja sa od názvu produktu partnera šnúry.

Billy Barman Killer Tour

Prešov – Wave Club – 15.4.
Košice – Tabačka – 16.4.
Bratislava – MMC – 20.4.
Trenčín – Klub Lúč – 22.4.
Ružomberok – Čajovňa Relax – 23.4.

BB16killer c

Zdroj: Dr. Horák