Billy Idol vystúpi 20. júna v Aegon aréne NTC v Bratislave!

XL group a Live Nation Czech republic s potešením oznamuje, že rocková legenda Billy Idol vystúpi 20.júna 2014 v AEGON Aréne NTC v Bratislave. 

Od punkového pioniera k svetovej superstar, BILLY IDOL v populárnej hudbe zanechal jedinečné stopu a jeho meno je v muzike prítomné už neuveriteľné tri dekády. Je rešpektovaný ako pôvodný punk rocker, ktorému sa majstrovsky podarilo vynájsť spôsob ako prepojiť posmešný punkový postoj s pop-rockovým mainstreamom  a zložiť skladby, z ktorých sa stali nestarnúce hity.

BILLY IDOL

Stále v neuveriteľne vitálny, Idol vyráža v lete 2014 na túru a dáva fanúšikom niekoľkých generácií príležitosť spievať spolu s ním jeho najväčšie hity. Spolu s ním sa predstaví aj jeho dlhoročný spolupracovník legendárny gitarista Steve Stevens.

Ako súčasť neslávne známeho Bromley Contingetu a fanúšik Sex Pistols, Billy Idol sa stal spevákom v populárnej britskej punkovej kapele Generation X, a to od roku 1976 až do rozpadu kapely v roku 1981.

Následne sa rozhodol, že skúsi šťastie v Amerike. Tu sa stretáva s gitarovým géniom Steve Stevensom, čím vzniká jedno z najzásadnejších hudobných spojení v populárnej hudbe. Od tohoto momentu Billy skladá hit za hitom, vrátane  “Rebel Yell,” “White Wedding,” “Dancing With Myself,” „Flesh For Fantasy,“ “Hot In the City,” „Eyes Without A Face,“ či „Cradle of Love“.

V októbri 2014 Billy Idol vydá svoju autobiografiu po názvom  Dancing With Myself (Tanec so sebou samým) a ďalší štúdiový album od roku 2005.

Vstupenky v predaji od 12.2.2014 od 10,00 hod. na www.xl.sk

BillyIdol.Net
www.xl.sk

Zdroj: XL