BKK trio našlo tajný východ!

Fanúšikom Marcela Buntaja, Juraja Tatára a Martina Gašpara sa už iste cnelo po ich novom autorskom CD. Je to tu! Vychádza totiž druhý album zoskupenia BKK trio s názvom Secret Exit.

BKK trio existuje od roku 2003. Tvoria ho vyhľadávaní štúdioví a koncertní inštrumentalisti a producenti. Juraj Tatár (klávesové nástroje), Martin Gašpar (basgitara) a Marcel Buntaj (bicie, spev) sa už dvadsať rokov podpisujú pod najúspešnejšie projekty slovenskej a českej hudobnej scény. Všetci traja sú držiteľmi najvýznamnejších hudobných cien na Slovensku, v oblasti džezu i populárnej hudby. Debutové CD skupiny vyšlo v roku 2004.

Na novom albume BKK tria s názvom Secret Exit je štrnásť, výhradne vlastných kompozícií. V nich sa okrem členov tria predstavia aj dvaja hostia – Matěj Morávek (elektrická gitara) a Vladislav Šarišský (harmonika). Album sa nahrával v niekoľkých štúdiách, o mixáž a mastering sa postarali Roman Šoltys (v košickom štúdiu Klakson) a Pavol Habera, ktorý zmixoval skladbu

Heavy Metal Dark Doom Jazz vo svojom pražskom P&H Studiu. Ilustrovaný obal CD pochádza z dielne výtvarníka Luka Brase, ktorý vystavuje po celej Európe.

Album Secret Exit vznikol s finančnou podporou Ministerstva kultúry SR a Hudobného fondu, vychádza pod hlavičkou vydavateľstva JANA production. Do života ho uvedie Dušan Antalík, gitarista a kapelník skupiny Team a kolega BKK tria z projektu Aeroc Therapy. Stane sa tak na koncerte, ktorý je spojený s krstom albumu 6. novembra 2012 o 19:00 hod. v štúdiu č. 5 Slovenského rozhlasu.

Zdroj: Nikoleta Kováčová, PR JANA production