Black Cloud Picture – Film je o ceste k sebe samému!

BLACK CLOUD PICTURE/ Skupina mladých ľudí, ktorá sa rozhodla vsadiť na kvalitu/,hĺbku a perfektný look svojich prác nie len na Slovensku, ale má záujem posunúť svoju tvorbu aj do Fínska, Ruska, USA.

Tento krát sa pripravuje na natáčanie hraného filmu s dokumentárnymi prvkami v USA, konkrétne v Novom Mexicu. Točenie bude od 1.4-1.5. 2013 sto míl od Albuquerque.Je to  lokácia, kde točil tento rok aj Johny Depp, či Cameron Diaz ale aj známy seriál Breaking Bad si na tomto mieste našiel svoje pôsobisko.

Film je o ceste k sebe samému. Rozpráva príbeh Antona v roku 1989, ktorý si dopisuje listy s američanom žijúcim v pusti Jimom. Anton túži už od útleho detstva po živote aký poznal tam „na západe“ z westernových knižiek alebo filmov.

Lenže namiesto toho žije tam kdesi na „východe“ v jednoizbovom byte s manželkou, ktorá nemá pre jeho vášeň pochopenie a hlavne má strach. Sloboda v tomto byte je úplne iný pojem ako u Jima v USA. Každá z postáv vidí túto slobodu inak. A predsa ich niečo spája a to túžba nájsť seba samých a žiť spokojne.

Po smrti Antona, jeho syn Richard nájde stratené listy a tak sa vzťah dostáva opäť na dávno zabudnutú koľaj. Richard má 26 rokov a svoj vlastný ranč. To, po čom túžil jeho otec, ale len medzi štyrmi stenami socialistického bytu,  premenil Rišo na obrovskú haciendu s dvadsiatimi koňmi. Postupne Richard skrz listy a vlastné rozhodnutie ísť na ranč za Jimom, prichádza na to, že Jim je niekto celkom iný ako sa domnieval…

Scenár k filmu píše mladý režisér Lukáš Palatinus spolu so známym režisérom Vladom Balkom. Za kamerou bude prejavovať svoj obrazový talent Maťo Hossa aka Anakin Fox. Zvuk Jakub Kravec, známy svojim pôsobením na bratislavskej Novej scéne.

Film by mal uzrieť svetlo sveta na jar 2014.

Zdroj: Bc. Slavomír Siska