Blanch sa pripomína odľahčeným popovým singlom So Fine

Slovenská speváčka, gitaristka a skladateľka Blanch si na leto pripravila vydanie novej skladby So Fine. Ideovo aj zvukovo sa odkláňa od jej predošlých albumov a je ochutnávkou nového EP, ktoré osobitá hudobníčka vydá o niekoľko mesiacov.

Tematicky je pieseň odľahčeným pohľadom na vzťahy, stavy zaľúbenosti a fyzickej príťažlivosti. Inštrumentálny podklad mala Bianca Macková (a.k.a. Blanch) hotový už skôr a do finále skladbu dotiahla spoločne s producentmi Tomom Lobbom a Martinom Zaujecom (Beyond Music Studio).

„Keď som prechádzala staré beaty, narazila som práve na tento. Začala som improvizovať a nahrávať vokály. V štúdiu sme pridali temnejší bridge, v ktorom rozoberám úplný opak zaľúbenosti a skôr racionalizujem, prečo by som mala dať od lásky ruky preč. Po ňom sa opäť vraciam do veselšej nálady,” približuje svoju novú tvorbu Blanch.

Singel So Fine vyšiel na streamovacích platformách 26. júla a bude súčasťou nového EP, naplánovaného na prelom rokov 2024 a 2025. Najbližšie sa Blanch naživo predstaví v bratislavskom klube Pink Whale už túto sobotu 27. júla spolu so speváčkou a songwriterkou Faye.

Blanch – So Fine (stream): https://slnko.lnk.to/sofine
Koncert Blanch + Faye 27.07. | Pink Whale, Bratislava: https://goout.net/sk/blanche%2Bfaye/sztshhx/

TS
Foto: Marián Žáčik