Blink-182 sa prvýkrát predstavia v Prahe!

Českým fanúšikom pop-punkovej skupiny Blink-182 sa konečne po rokoch splní sen. Táto kapela totiž príde 15. augusta do Prahy aby zahrala v pražskej Tipsport Aréne. Trojica sa do Česka skoro dostala už dvakrát, všetky pokusy ale nakoniec stroskotali. Tretí úspešný pokus sa podarilo splniť až organizátorom festivalu Rock for People a promotérom z hudobnej agentúry Conspiracy.

„Koncert Blink-182 berieme ako Súčasť osláv tohtoročných 20. narodenín Rock for People,“ hovorí Michal Thomes, jeden zo zakladateľov festivalu. Tí mali záujem pritiahnuť Blink-182 na samotný festival, no skupina mala tento termín už obsadený, preto sa nakoniec kalifornskí rockeri predstavia na samostatnom koncerte. Návštevníci koncertu sa môžu tešiť na najväčšie hity kapely, ale aj nejaké prekvapenia – sama kapela sa totiž podľa manažmentu na českú premiéru veľmi teší. Mark, Tom a Travis sú symbolom typického, nespútaného a rebelského amerického pop-punku.

Blink-182 je kalifornská pop-punková skupina, ktorá vznikla v roku 1992 a vydala deväť štúdiových albumov. V roku 2005 sa skupina rozpadla, jej členovia pôsobili na hudobnej scéne naďalej. Tom DeLonge založil pop-rockovú skupinu Angels and Airwaves. Travis Barker a Mark Hoppus zase punk-rockovú a výrazne tvrdšiu partičku s názvom Plus44. O štyri roky neskôr sa spolu objavili na jednom pódiu. Bolo to na 51. ročníku Grammy kde oznámili svoj návrat na scénu. V roku 2011 vydali svoj zatiaľ posledný album Neigbourhoods.

Lístky na koncert si môžete zakúpiť v českej verzii siete Ticketportal. Ak máte už zakúpený lístok na Rock for People môžete sa na koncert skupiny Blink-182 dokonca dostať za zvýhodnenú cenu.

blink182

Zdroj: Rock for People / Redakcia GREGI.NET