Blockhead z Ninja Tune naživo v Nu Spirit Clube.

Americký producent Blockhead, je známy svojím žánre presahujúcim hudobným štýlom, v ktorom šikovne prelína uptempo elektroniku s psychedelickým klubovým hip-hopom. Nazývať však Blockheada hip hopovým producentom, by bolo trochu ako tvrdiť, že Radiohead je rocková kapela. Jeho éterické zvukové plochy idú ďaleko nad rámec toho, čo sa dnes nazýva hip hop.

Po dvojročnej prestávke, ktorá nasledovala po vydaní albumu The Music Scene, sa Blockhead venoval hlavne živému hraniu, skladaniu nového materiálu a produkcii beatov pre mená ako Atmosphere, Aesop Rock, alebo Mac Lethal. Výsledkom tohoto obdobia je piaty štúdiový album, ktorý nedávno vyšiel na legendárnej značke Ninja Tune. Volá sa Interludes After Midnight a jeho názov môže evokovať artový film od Truffauta, alebo majstrovské dielo od Modiglianiho, v skutočnosti, však ide o referenciu na afterhours show, ktorá v New Yorku fungovala počas 80. a na začiatku 90. rokov.

Nový Blockheadov album Interludes After Midnight je vlastne jeho osobnou poctou obdobiu a miestam, ktoré definovali jeho hudobné dozrievanie. Hodinová virtuálna prehliadka ne-virtuálnej spoločnosti, keď sa éterom šírilo iba rozhlasové a televízne vysielanie, telefóny boli na telefonovanie a vychádzali tlačené noviny o hudbe. S nosnou témou albumu jasne korešponduje aj jeho retro cover, na ktorom sa vyníma zbierka magnetófonových kaziet.

Blockheadov najnovší album Interludes After Midnight je plný zaprášených samplov pípania analógových syntetizátorov a dychových nástrojov, ktoré sú šikovne premiešané s funky beatmi a atmosférou New Yorského downtownu. Americký producent Blockhead sa naživo predstaví na koncerte mesiaca v bratislavskom Nu Spirit Clube už v stredu 27. marca 2013 s podporou rezidentných DJs.

27. 03. 2013 Nu Spirit Club
Blockhead live, Djs: Vec, Code, Magalova
https://www.facebook.com/events/493256817399713/

Predpredaj: Nu Spirit Bar Medená 16
Ticketportal https://www.ticketportal.sk/event.aspx?id=17902
Tixy https://www.tixy.sk/Nu-Spirit/Blockhead-Ninja-Tune-live-USA

Zdroj: Nu Spirit