Bousov Fest: Prvý ročnák sa odohraje v miestnej likérke!

Na obzoru je nový multikulturní festival. Jmenuje se Bousov Fest a jeho první ročník se uskuteční v sobotu 7. černa 2014 v malebném městečku Dolní Bousov v areálu místní likérky. Město se nachází 18 km od Mladé Boleslavi, leží na prahu Českého ráje a je jednou z nejvyhledávanějších turistických atrakcí v České republice.

V roce 1834 v něm byla založena jedna z prvních lihopalen u nás, která je dnes známá jako Bousovská likérka. Pyšní se řadou populárních produktů značky Bousov – Bocman, Vodka, Peprmin, Ice King, Griotka a další.

Právě majitel Bousovské likérky, milovník rockové hudby a exotiky, přišel před časem s myšlenkou uspořádat ve městě festival. Svěřil se v oblasti pořádání openairových festivalů zkušenému kamarádovi a vznikl Bousov Fest.

První ročník se odehraje na dvou pódiích. Hlavní bude věnováno především interpretům domácí scény, druhá ponese přídomek „světová“ a bude mír exotický charakter.

První scéna věnována rockové a poprockové hudbě. Představí se na ní přední české formace a zpěváci, jmenovitě Support Lesbiens, Wohnout, Mňága a Žďorp, Xindl X a Petr Spálený. Nebudou na místní tvrděrockové skupiny Maessorr Structorr a Epilog ani nové tváře tuzemského rocku. Ty bude reprezentovat pražská formace The Snuff., která zanedlouho vydá své první album.

Na druhé „světové“ scéně se představí již zmíněná exotika. Pozoruhodný hudební zážitek přinese jistě skupina Pipelines a jižanský rock dodá zase ceněná formace The Cell s frontmanem Michalem Cermanem. Odpoledne a večer se na pódiu představí tanečníci z Om Dance Academy, kteří předvedou strhující představení indického bollywoodského tance. Otevřen bude taneční workshop, na němž bude možné vyzkoušet si na vlastní kůži uvedený taneční styl. Přijede i hudební skupina Batocu a obohatí festival v několika vstupech o africké rytmy. Na druhé scéně se představí i formace Létající koberec, která své vstupy bude střídat s DJ Hawkym, představitelem progresivního stylu house, electro a později i hitů osmdesátých a devadesátých let.

První scéna bude rozprostřena na nádvoří likérky, druhá na travnaté pláni vedle likérky. Program začne v pravé poledne a pro zájemce bude zpřístupněno stanové městečko zdarma.

Vstupenka na Bousov Fest stojí v předprodeji 249 Kč, na místě budou za 299 Kč. Zakoupit je lze v síti Ticketportal či na www.ticketporatal.cz. Držitelé platných průkazů ISIC/ALIVE/IYTC/ITIC mohou využít slevy 50,- Kč na vstupném.

Vstup na světovou scénu bude zdarma.

Plakat_Bousov_fest_posledni_verze_krivky_A2_jpg

Zdroj: Bousov Fest