Boyband United5 nakrútil videoklip, ktorým vyjadruje solidaritu s Parížom!

Česko-slovenská chlapčenská skupina United5 nakrútila videoklip „We are Europe“, ktorým vyjadruje solidaritu s Parížom. Chlapcom nie je ľahostajné, čo sa v súčasnosti deje vo svete. Postoj chceli dať najavo aj inak ako trikolórou na facebooku. Videoklip nakrúcali na jednom z najkrajších baseballových štadiónov v Českej republike – v Brne.

Projektu boyband venoval pieseň „Change“, ktorá takto dostala netradičný vizuál. Autorom skladby je anglický producent Andrew Murray, klip nakrútila agentúra pigBIG. Chlapci na štadióne riadne premrzli, ale veria, že prispeli k dobrej veci. Pozrite si videoklip „We are Europe“, ktorý nakrúcali nielen kamery, ale aj lietajúci dron!

https://youtu.be/mkZWNxJ1uuY?list=PL7TAElYFS2jJI7wg1sucXi-Pr5f-0Cc3D

Chlapčenská skupina United5 nakrútila netradičný klip k piesni „Change“. Videom „We are Europe“ vyjadruje súcit s Parížom.

„Nápad vznikol po tom, čo sa stalo v Paríži. Po tých udalostiach sa našlo veľmi veľa ľudí, ktorí si napríklad menili farby profiloviek na facebooku a ukazovali svoju podporu obetiam. Lenže tieto veci sa nestali len v Paríži, ale dejú sa stále a po celom svete. Chceli by sme, aby si to ľudia uvedomili a nezatvárali oči pred tým tieňom, čo na svet vrhá ľudská hlúposť a nehumánnosť,“ vraví Peter Juhás.

„Každodenne úplne zbytočne vo svete umiera a trápi sa strašne veľa ľudí. Potrebujú našu pomoc. Projektom „We are Europe“ sme chceli nabudiť ľudí, aby pomáhali ostatným, ktorí sú na tom horšie a sami si pomôcť nevedia,“ dopĺňa Norbert Brandt.

Foto19_000002

Projektu chlapci venovali jednu zo svojich najobľúbenejších piesní „Change“. Jej autorom je Andrew Murray. Netradičný klip k nej nakrútili na baseballovom štadióne v Brne.

„Prečo spojenie so športom a práve s baseballom? Ja sám baseball hrám a milujem to. Preto sme sa spojili s mojim zlínskym domácim klubom Cobblers Zlín a urobili toto nádherné video. Nakrúcali sme na najkrajšom baseballovom štadióne v Českej republike, v Brne, kde sídli baseballový klub Draci Brno. Ten sa s mnohými ďalšími baseballovými kluby pridal a pomohli nám s týmto srdcovým projektom. Chceli sme vyjadriť rešpekt a solidaritu aj inak, ako trikolórou na sociálnej sieti,“ vysvetľuje Marthy Duffek.

Autorom klipu je agentúra pigBIG. Chlapci vravia, že to bolo jedno z najkrajších nakrúcaní, na akých sa kedy zúčastnili. Napriek tomu, že bola zima a riadne premrzli.

Foto12_000001

„Bolo to také zvláštne. Zišli sa super ľudia s dobrým srdcom. Mali sme tam lietajúci dron a ďalšie dve kamery. No keď si človek uvedomil, prečo tam vlastne je, zachvátil ho pochmúrny pocit,“ vyznáva sa Peter Juhás.

Boyband United5 tvoria piati chlapci vo veku 17-23 rokov. V náročnom kastingu ich vybrali uznávaní britskí producenti Andy Murray a Denis Ingoldsby a členovia legendárnej skupiny Lunetic. Kapela existuje ešte len rok a už má na konte mnoho úspechov. Peter Juhás, Norbert Brand, Marthy Duffek, Mário Bendík a Matt Bláha absolvovali úspešné turné vo Veľkej Británii, v Česku aj na Slovensku. Stihli tiež vydať debutový album „The First Step“, ktorý im v Bratislave pokrstili Celeste Buckingham a Thomas Puskailer. Klip „We are Europe“ si môžete pozrieť tu: https://youtu.be/mkZWNxJ1uuY?list=PL7TAElYFS2jJI7wg1sucXi-Pr5f-0Cc3D Všetky aktuálne informácie o United5 nájdete na https://www.united5.cz/.

Zdroj: Propaganda House s.r.o.
Foto: Nemoros