bratislava-inline opäť štartuje na Slovakia Ringu.

Bratislava. Letná piatková večerná korčuliarska akcia bratislava-inline sa pripravuje na svoj už 10. ročník. Ešte pred samotným odštartovaním sezóny však budú mať korčuliari možnosť odskúšať dve mimobratislavské trasy – automoto okruh Slovakia Ring a neskôr novú trasu na jazde v Trnave. Prvá spomenutá sa bude konať v rámci automobilovej súťaže Superstars World Series.

bratislava-inline v spolupráci so Slovakia Ringom už po štvrtý raz spájajú sily a dávajú ľuďom jedinú možnosť v roku zajazdiť si na korčuliach, bicykloch, kolobežkách a iných kolieskových športoch na špičkovom automoto okruhu. Tento rok sa špeciálna edícia koná v rámci súťaže Superstars World Series, ktorej názov nesie.

Superstars World Series

Superstars World Series je seriál je vyhradený pre veľké vozidlá s viac ako 500 konskými silami, ktorý, rovnako ako bratislava-inline, oslavuje 10. ročník.

Sezóna 2013 bude v réžii bývalého jazdca F1 Vitantonia Liuzziho po boku Thomasa Biagiho (Mercedes-AMG). Medzi ich hlavných súperov patrí tím Audi Sport Italia, viacnásobného šampióna Gianni Morbidelliho. Ťažkým súperom pre všetkých účastníkov bude úradujúci majster Johan Kristoffersson, ktorý sedlá vracajúce sa Porsche Panamera S.

Na štartový rošt sa postaví 9 automobilových značiek vrátane Audi, BMW, Cadillac, Chevrolet, Chrysler, Jaguar, Lexus, Mercedes a Porsche. Celkovo uvidíme 13 rôznych modelov, ktoré sú zárukou napínavých súbojov medzi špičkovými jazdcami. Každé kolo bude obsahovať dva preteky trvajúce 25 minút + 1 kolo.

bratislava-inline Superstars World Series edition

Špeciálna jazda sa bude konať v sobotu 8. júna 2013. Okruh bude celý vyhradený pre nemotorové športy od 18.00 do 20.00. K dispozícii bude celá 5,922 metrov dlhá a 12 metrov široká trať! Na jazdu nie je potrebná žiadna registrácia a je zdarma pre všetkých – mladých, starých, jednotlivcov, dvojice, rodiny s deťmi,… pre každého, kto vie korčuľovať a brzdiť. Minulý rok túto možnosť využilo cez 300 ľudí. Slovakia Ring sa nachádza v obci Orechová Potôň, len 36 km od Bratislavy. Navyše každý, kto si príde v sobotu zakorčuľovať, bude mať možnosť kúpiť si vstupenky na nedeľné preteky až s 20% zľavou.

_8. júna 2013
_Slovakia Ring | Orechová Potôň
_GPS: 48° 3’14.00″ S, 17° 34’14.87″ V
_18.00 štart
_20.00 koniec
_trať: 5,922 m dlhá | 12 m široká | bezchybný asfalt | 4 horizonty
Viac info o Superstars Series na www.superstarsworld.com
Viac info o bratislava-inline na www.bratislava-inline.sk
facebook event

10. ročník  bratislava-inline

10. ročník letných korčuliarskych piatkov sa bude konať každý piatok počas celých letných prázdnin od 28. júna do 30. augusta 2013.  Sú to organizované prejazdy po cestách v sprievode polície, inline teamu a prvej pomoci. Cesty nie sú úplne uzavreté, doprava sa zastavuje priebežne. Stretávanie sa začína vždy o 20.00 v oddychovej zóne za Auparkom alebo za novostavou Slovenského národného divadla, štartuje sa o 21.00 a končí približne o 22.45 návratom na miesto štartu. Striedať sa bude viacero trás v dĺžke približne 12 km, v pláne sú aj úplne nové trasy. Jazdy sa konajú len v prípade dobrého počasia, oznámenie o konaní akcie sa robí vždy v piatok v čase obeda. Tento rok sa opäť uskutočnia aj jazdy v ďalších mestách: Trnava (22.6.), Nitra (27.7.) a Piešťany (17.8.).

Slovakia Ring

Slovakia Ring, špičkové výcvikové zariadenie pre motoristov, prináša jedinečnú šancu zdokonaliť svoje

vodičské schopnosti, vyskúšať si rýchlu jazdu, precvičiť techniku alebo si len jednoducho vychutnať radosť zo slobody za volantom. Súčasťou areálu je Driving academy – profesionálne centrum bezpečnej jazdy, profesionálne vzdelávanie vodičov všetkých vodičských skupín.

Zdroj: bratislava-inline