bratislava-inline sa blíži do finále.

Bratislava. Štrnásty ročník bratislava-inline sa blíži do svojho konca. Počas sezóny mali účastníci akcie možnosť zažiť niekoľko noviniek. Posledná jazda v roku sa bude konať tento piatok 25. augusta, jazda bude spojená tiež s detskou miniBIL. Pre tých, ktorí piatkovú jazdu nestihnú, je pripravená v sobotu jazda v Trnave.

bratislava-inline predstavila tento rok niekoľko noviniek a to predovšetkým čo sa týka jednotlivých miest stretávania a trás. Hneď prvá jazda bola súčasťou Slnovratu na Dunaji, stretávanie bolo pri Starej Tržnici a korčuliarov čakala celkom nová trasa, Dunajská. Následne akcia zavítala do Podunajských Biskupíc a uličkami sa prekľučkovala do Vrakune a späť. Plánovaná bola aj jazda v Rači, tá sa však kvôli podmytej Rustavelliho ulici napokon nekonala a organizátori pozvali Raču električkou na jazdu do Petržalky. Poslednou novinkou bolo stretnutie v krásnom Parku Andreja Hlinku a nová Ružinovská trasa.

Posledná jazda bude štartovať spoza nákupného centra Aupark. Od 19.00 je pripravená jazda pre najmenších – miniBIL. Detičky budú jazdiť na korčuliach, bicykloch odrážadlách či kolobežkách po Sade Janka Kráľa, samozrejme s hudbou a darčekmi. Stretávanie pred večernou bratislava-inline sa začne tradične o 20.00, pripravené sú partnerské stánky, požičovňa a servis korčúľ, pitný režim, hudba i darčeky. Samotná jazda odštartuje o 21.00 a povedie cez Petržalku. Posledná jazda je navyše venovaná folklóru, pred jazdou bude hrať naživo ľudová hudba Folklórneho súboru Ekonóm. Po jazde prebehne tiež žrebovanie tomboly z letáčikov s pečiatkami, ktoré účastníci zbierali počas sezóny.

Pelotón je ohraničený policajným doprovodom, sprievodnými vozidlami a sanitkou. O bezpečnosť a hladký priebeh sa zároveň stará 40-členný inline team, v prípade zranenia sú k dispozícii zdravotníci. „Akcia je určená pre každého, kto vie korčuľovať a zabrzdiť – mladí, starí, jednotlivci, skupiny, rodiny s deťmi – zabaví sa každý. Chodí s nami aj množstvo cyklistov, kolobežkárov či longboardistov, jedinou podmienkou je, aby z bezpečnostných dôvodov jazdili až za korčuliarmi. Cieľom podujatia je vychutnať si Bratislavu či jej mestské časti z inej perspektívy, zažiť atmosféru a ducha mesta inak, ako v každodennom živote, na tých istých cestách, po ktorých chodíme denne do práce či do školy. bratislava-inline je tradícia, ktorú treba zažiť.“ hovoria organizátori Lea a Marek Majerčákovci.

Pre ľudí z okolia Trnavy alebo pre tých, ktorí si chcú ešte poslednú jazdu užiť, no v piatok ju nestíhajú, je pripravená PSA TT-inline & Bercajgel, ktorá sa bude konať v sobotu 26. augusta. Stretávanie sa začína o 17.00 pri Bernolákovej bráne, jazda štartuje o 18.00 a hodina medzitým je vyplnená rovnako ako v Bratislave partnerskými stánkami, pitným režimom a dobrou atmosférou. Pripravené sú dva mestské okruhy spolu v dĺžke takmer 12 km.

Príďte si užiť záver leta na korčuliach či bicykloch s nami!

Pre viac informácií sledujte webovú stránku www.bratislava-inline.sk a  facebook stránku www.facebook.com/bratislavainline.

Zdroj: TS