Bratislava ožije hudbou sveta!

V dňoch 9.-10. septembra sa Bratislava stane miestom medzikultúrneho dialógu i zábavy v jednom v podobe festivalu World Music Festival Bratislava. Premiéra tohto jedinečného podujatia vychádza z predošlej úspešnej série koncertov World Music zo Slovenska a Festivalu perkusií.

World Music Festival Bratislava ponúkne nový rozmer zábavy priamo v uliciach Bratislavy. Centrum mesta obohatí program zameraný na tradičnú hudbu a tanec zo Slovenska, Európy, ale aj exotickejších miest. Okrem hudobných vystúpení domácich aj zahraničných hudobníkov world music sú pripravené aj sprievodné podujatia, detský program, tanečné a hudobné workshopy pre laickú i odbornú verejnosť. Akcie sa budú konať na viacerých miestach v centre hlavného mesta Slovenska.

Pri tejto príležitosti na Slovensko zavítajú zahraniční hudobníci: dvojica Kevin Seddiki & Bijan Chemirani, spájajúci džez a tradičnú mediteránnu hudbu a známy perkusionista Zohar Fresco z Izraela so svojím sólovým projektom. Naposledy ho bolo možné vidieť na festivale Colours of Ostrava, ale aj v triu populárneho džezového kontrabasistu Avishaia Cohena.

Okrem približovania iných kultúr premiérový ročník festivalu dáva bohatý priestor aj na prezentáciu domácej hudobnej tvorby. Na festivale sa predstaví energický Balkansambel, skupiny La3no Cubano, Mojše Band, Muzička, Rusín Čendeš Orchestra či Trojka Zuzany Homolovej.

Na svoje si prídu aj odbornící z hudobnej i marketingovej oblasti na medzinárodnej konferencii. Prítomnosť zahraničných expertov využije festival na prezentáciu ich skúseností z pôsobenia v hudobnom biznise a workshopy, v ktorých slovenským záujemcom z radov hudobníkov, manažérov a agentov ponúknu svoje poznatky. Zároveň konferencia predstaví slovenskú  world music zahraničným novinárom, promotérom a agentom.

Mottom a cieľom festivalu je otvoriť priestor pre vzájomný tvorivý dialóg medzi rôznymi kultúrami, tradíciami, hudobnými štýlmi a umožniť vzájomnú inšpiráciu a spájanie tradičnej hudby s novými postupmi, tak ako je to charakteristické pre hudbu – world music.

Hlavným organizátorom podujatia je o.z. Amity a spoločná platforma World Music from Slovakia, ktoré majú za sebou mnohé zaujímavé projekty.

www.worldmusicfestival.sk

Zdroj: World Music Festival Bratislava