Bratislava Street Art Festival sa ešte nekončí!

Druhá časť Bratislava Street Art Festivalu prinesie do ulíc starého mesta netradičné performance, divadlo, hudbu a tanec. Od štvrtka 23.6. do soboty 25.6. sa v uliciach mesta odprezentuje niekoľko desiatok pouličných umelcov.

Druhá časť festivalu bude prebiehať v uliciach centra hlavného mesta počas troch dní – od štvrtka  23. júna do soboty 25. júna 2011. Na viacerých miestach sa predstavia cirkusové pouličné performance, divadlá a tanečné zoskupenia.

Performeri „obsadia“ Hlavné, Rudnayovo, Hviezdoslavovo námestie, Ventúrsku, Michalskú, Panskú ulicu a  Rybnú bránu pri Čumilovi.

Predstaví sa maďarská skupina Firebirds, ktorá odpremiéruje svoju novú žonglérsku show v štýle steam punku. Nie len  tanec s ohňom v elegantnom staromestskom štýle predvedie žonglérske zoskupenie Let Them Fly.

Odprezentuje sa aj české divadlo  pre deti T-601, Divadlo na Peróne z Košíc a divadlo Agape. Divadelným headlinerom festivalu je poľské alternatívne divadlo Teatr Ósmego dnia, ktoré vystúpi na Hlavnom námestí v sobotu 24.júna. Svoje predstavenie odohrá na horiacej kulise obrovskej archy.

Počas festivalu rozzvučí Ventúrsku ulicu EN.DRU beatboxovou vokálnou improvizáciou. Pouličný tanec zastúpi úspešná domáca tanečná skupina Breakfans, v rytme brazílskych tancov  sa predsatví Abada Capoeira. 

Slovenské kapely, ktoré sú stálice alternatívnej scény – Jamadán a Hugo Čáves Orchestra  rozprúdia zábavu počas večerov v meste. TAG-TOOL  kreatívny vizuálny nástroj, ktorý mení projekciu na performance si môžu diváci vyskúšať v piatok po zotmení.

V druhej časti festivalu organizátori tiež nezabudli na deti. Program pre najmenších pripravil Rasťo Sliacky, ktorý bude vytvárať obrazy priamo na chodník ulice a zároveň maľovať deti.

Program vyvrcholí sobotňajším sprievodom Street Parade, ktorý prejde ulicami Starého Mesta a skončí na Hlavnom námestí. Tam sa odohrá obrovská show všetkých pozvaných performerov Ulica, ktorá znamená svet. Predstavenie bude zmesou toho najlepšieho z Bratislava Street art festivalu.

Priestor odprezentovať sa dostanú aj návštevníci festivalu; napr. svoje žonglérske či herecké zručnosti môžu odvážlivci ukázať na Renegate party v Batelieri na Továrenskej ulici  počas štvrtkovej noci. Každé odvážne vystúpenie v pódiovej improvizácii nezostane neodmenené.

Festival bude sprevádzať aj „OFFline program“. Myšlienku vzniku slovenského „kulturhausu“ môžu prísť podporiť návštevníci v piatok 24. 6. 2011 od 18.00 do priestorov bývalého skladu (tzv. „graffity budova“ pri Eurovei, ulice Čulenova a Pribinova). Súčasťou festivalu bude aj fotografická súťaž Fotokomix, ktorej diela budú vystavené na podujatí FOTOPARK na Tyršovom nábreží v sobotu 25.júna 2011.

Festival ukončí záverečná párty v sobotu 25.6.2011 v Batelieri, počas ktorej sa o hudbu  postarajú EA band, Hugo Čáves Orchestra a Malalata sound system.

Street Art Festivale sa dozviete na stránke https://www.streetartfestival.sk/, sledujte aj FB stránku https://www.facebook.com/bastreetfest

Street Art Festival

Zdroj: Street Art Festival
Publikoval: Redakcia GREGI.NET