Bratislava, Topoľčianky, Zvolen, Spišská Belá a Sabinov: príďte si vychutnať čarovný vianočný koncert klavírno-husľového dua PV Acoustic

Vianoce sú predo dvermi a na vás pomaly dolieha sviatočný stres? Príďte si oddýchnuť a vypočujte si nádherný vianočný koncert, ktorý sa odohrá možno priamo vo vašom meste.

Pianista Peter Zbranek a huslistka Victoria Linnen organizujú počas decembra mini-sériu hudobných večerov, ktoré zúčastnených zaručene dostanú do tej správnej vianočnej nálady. Spoznajte naše národné kultúrne pamiatky a užite si čarovné sviatočné melódie v dychvyrážajúcich priestoroch historického paláca v Bratislave, čarovného zámku vo Zvolene či romantického kaštieľa v Spišskej Belej.

Môžete sa tešiť na tradičné koledy, ako aj ikonické piesne zo známych vianočných filmov alebo najväčšie domáce i zahraničné zimné hity. To všetko v originálnom klavírno-husľovom prevedení. Program je navrhnutý tak, aby si na svoje prišli priaznivci inštrumentálnej hudby, ale aj rodiny s deťmi, ktoré určite potešia známe melódie z rozprávok ako Tri oriešky pre Popolušku či Perinbaba. Súčasťou niektorých koncertov bude aj moderovaná diskusia, na ktorej sa o hudobníkoch môžete dozvedieť niečo viac.

V duchu Vianoc sa organizátori rozhodli, že tieto podujatia budú pre verejnosť zadarmo, resp. za dobrovoľný príspevok. Keďže hudba je univerzálnym jazykom, ktorý dokáže zbližovať a prinášať radosť, cieľom projektu je, aby si tieto momenty mohol užiť každý, a to bez ohľadu na financie. Z kapacitných dôvodov sa však je potrebné na každú akciu zaregistrovať cez jednoduchý formulár.

Talentovaní umelci Peter Zbranek (klavír) a Victoria Linnen (husle) sú profesionálni hudobníci, ktorí vytvárajú jedinečnú atmosféru na svadbách, večierkoch či iných akciách. Obaja sú známi svojou schopnosťou improvizovať a kombinovať klasickú hudbu s modernými prvkami. Vytvárajú tak originálne a nevšedné interpretácie obľúbených hitov, ktorými bavia ľudí doma i v zahraničí. Môžu sa tiež pochváliť niekoľkými spoločnými hudobnými klipmi k legendárnym piesňam od Queenu, Coldplay či Josha Grobana a ako duo sa objavili aj na dvojCD s názvom Sviatočné piano.

Zoznam koncertov:

DátumČasMestoMiestoPartneriVstupné 
7.12.202417:00ZvolenZvolenský zámok – Kráľovská sieň

 

nadácia VÚB

 

dobrovoľnéRezervovať
8.12.202416:00Topoľčiankyzámok Topoľčianky – Kupolová sála

 

nadácia VÚB

 

dobrovoľnéRezervovať
9.12.202418:00BratislavaPistoriho palác – Koncertná sála

 

BA Staré Mesto, BKIS

 

dobrovoľnéRezervovať
14.12.202417:00SabinovKC Na Korze – Koncertná sála

 

o.z. PianistandobrovoľnéRezervovať
15.12.202416:00Spišská Belákaštieľ Strážkynadácia VÚB

 

dobrovoľnéRezervovať

 

TS