Bratislavská kapela KING SHAOLIN chystá turné ktoré obsiahne 5 krajín.

King Shaolin po úspešnom slovenskom „RTMV Tour“ chystajú prekročiť hranice slovenska a zahrať koncerty aj v Miláne, Prahe, Budapešti, Viedni a Krakowe.

Celkovo viac ako 18 koncertov sa bude niesť v znamení nového cd ep, ktoré kapela chystá. „Zistili sme, že klubové hranie máme veľmi radi, je to také špinavo pravdivé, zvuková akustika väčšinou pripomína skúšobňu, interakcia s ľudmi je priama a to je to najdôležitejšie.“ – povedal spevák Dominik Štofko. Ako predkapela sa na jesennom turné predstaví aj nitrianska kapela Fresh out of the bus a tiež to budú kapely No Brake, Flow Factory, Animé a ďaľšie.

Skupina King Shaolin vznikla v lete 2012 po rozpade funk-rockového zoskupenia We Want Jam. Tvoria ju spevák, gitarista a skladateľ v jednej osobe Dominik Štofko, ďalej Norbert Neuschl (basgitara, sprievodné vokály), Michal Uličný (bicie nástroje) a Michal „Mustafa“ Novák (gitara, sprievodné vokály). Debutový album obsahuje 12 piesní, ktoré si môžete vypočuť na konci článku. Nahrávku, ktorá vznikla v spomínanom štúdiu SMT, mixovali a mastrovali v Kalifornii pod taktovkou zvukového majstra a producenta Nathana Livelyho. Singel z debutového CD „Never Knows“ sa dostal do dennej hranosti českej MTV.

Momentálne kapela ďalej vystupuje a chystá aj špeciálny open air koncert. Ten sa bude konať 09.07.2013 za dómom svätého martina na pešej zóne. Bližšie informácie nájdete na www.kingshaolin.com

Zdroj: Marco Maserati