Bratislavské Jazzové Dni 2016: Muzikanti a talenty – hláste sa na Džezáky! Aj tento rok organizátori spustili súťaž!

Aj tento rok budú mať talentovaní hudobníci šancu vystúpiť na Bratislavských Jazzových Dňoch Slovenská sporiteľňa! Kapely a hudobníci sa do súťaže Pódium mladých talentov sa môžu prihlásiť do 23. septembra.

Organizátori najstaršieho a najznámejšieho jazzového festivalu aj tento rok otvorili svoj program talentovaným hudobníkom nielen zo Slovenska, ale aj zo zahraničia. Šesť finalistov odohrá svoj koncert počas festivalu, víťazný interpret sa predstaví aj počas budúcoročného festivalu, kedy otvorí svojím koncertom BJD 2017. „Tešíme sa , že súťaž si získala priazeň a pozornosť nielen medzi hudobníkmi, ktorí sa nám priebežne ozývajú počas celého roka, ale aj u fanúšikov Bratislavských Jazzových Dní, vďaka ktorým mladé a začínajúce kapely často hrajú pred plnou sálou,“ prezradil o súťaži Pavel Daněk, organizátor festivalu.

Peter_Lipa

O víťazovi rozhodujú najmä fanúšikovia. Pred festivalom budú môcť hlasovať prostredníctvom internetu, svoj hlas budú môcť odovzdať aj svoju favoritovi počas konania festivalu. Víťazom minuloročnej súťaže sa stala kapela GrooveHub. Z víťazstva sa tešili počas … ročníkov súťaže tešili The Illusions Trio (2010), FAT breakFAST (2011), Martin Uherek Quartet (2012), Maringotka (2013), GrooveHub (2014) a Cha Bud! (2015).

Kapely, ktoré sa chcú zúčastniť súťaže a mať šancu zaradiť sa do zoznamu víťazov, môžu svoje prihlášky posielať do 23. septembra 2016. Prihlášku do súťaže je potrebné zaslať spolu s krátkou biografiou a fotografiou na adresu rockpop@rockpop.sk alebo poštou na Rock Pop Bratislava, P. O. Box 55, 814 99 Bratislava.

Organizátorom festivalu a vyhlasovateľom medzinárodnej súťaže Pódium mladých talentov Nadácie SPP je Rock Pop Bratislava v spolupráci s Nadáciou SPP. Interpreti, hudobníci a kapely majú možnosť poslať svoje nahrávky s krátkou biografiou do 23. septembra. Spomedzi prihlásených budú tímom BJD vybratí šiesti finalisti, ktorí odohrajú svoje koncerty už počas tohtoročného festivalu. Víťaza spomedzi nich vyberú fanúšikovia prostredníctvom hlasovania.

Bratislavské Jazzové Dni Slovenská sporiteľňa sa budú konať od 21. do 23. októbra v bratislavskej Inchebe. Jednodňové vstupenky aj permanentky sú už v predaji v sieti Ticketportal. Viac informácií nájdete na www.bjd.sk.

fb-obr-BJD-2016

Zdroj: BJD