Bratislavský koncert Mariána Vargu s Vianočnou suitou sa presúva na január 2013!

Marián Varga neodohrá zo zdravotných dôvodov koncert s názvom Vianočná suita, ktorý sa mal konať 8.12. v Bratislave. Koncert s významnými slovenskými hudobníkmi venovaný Občianskemu združeniu Návrat sa presúva na koniec januára 2013.

Hudobník Marián Varga, Moyzesovo kvarteto a dychové kvinteto sa spojili pre dobrú vec. Odohrali už tri koncerty s názvom Vianočná suita na podporu občianskeho združenia Návrat, ktoré nachádza náhradné rodiny pre opustené deti. Posledný čtvrtý koncert sa mal konať v sobotu 8.12. 2012 v evanjelickom kostole na Panenskej ulici v Bratislave. Kvôli zdravotnému stavu Mariána Vargu ho však organizátor musel preložiť.

„Marián Varga je chorý a preto nemože koncertovať. Koncert sa presúva na koniec januára budúceho roka. Presný dátum a miesto koncertu upresníme na stránkach www.drhorak.skwww.ticketportal.sk nasledujúci týždeň. Zakúpené vstupenky zostávajú v platnosti alebo sa dajú vrátiť v mieste zakúpenia.“ Vysvetľuje organizátor koncertov  Palo Maruščák z občianskeho združenia SCENE

Na tomto už povianočnom koncerte budú fanúšikov čakať skladby z posledného projektu Mariána Vargu s Moyzesovým kvartetom, rozšíreného o dychové kvinteto. Návštevníci sa môžu tešiť na legendárne skladby Mariána Vargu ako Z ďatelín, Smutná ranná električka, Možno, že ma rada máš, Domáca úloha či Labutie piesne. Zaujímavou rozhodne bude aj slávnostne ladená a silne emotívna Vianočná suita, ktorá prepožičala meno celému koncertnému turné. Hudobníci zahrajú pre občianske združenie Návrat. Nezisková organizácia od roku 1993 presadzuje a podporuje návrat opustených detí z detských domovov do rodín. V 7 regionálnych centrách – Prešov, Banská Bystrica, Žilina, Trenčín, Trnava, Bratislava poskytuje komplexné odborné služby pre rodiny v kríze, opustené a ohrozené deti a pre náhradné rodiny.

Zdroj: Propaganda House s.r.o.