Bratislavský koncert Parov Stelar Band vypredaný!

Koncert rakúskej formácie Parov Stelar Band, ktorý sa uskutoční 24. októbra v bratislavskom Majestic Music Clube, je už do posledného miesta vypredaný. Ešte do utorka existovala možnosť zapísať sa na poradovníka na uvoľnené lístky, aj v tom je však už momentálne vyšší počet čakateľov ako lístkov, ktoré by sa mohli uvoľniť.

Veľký počet záujemcov o Parov Stelar Band preto volí radšej účasť na koncertoch štýlovo spriaznených Belleruche či Bena Westbeecha, po ktorých skončení usporiadateľská agentúra Ore Pole avizuje party v štýle Parov Stelar.

Za súborom Parov Stelar Band stojí laptopový mág z rakúskeho Linzu Marcus Füreder. Parov Stelar je považovaný za zakladateľa štýlu známeho ako electroswing, ktorý kombinuje house, electro či drum n bass so swingom a jazzom 20. až 40. rokov minulého storočia.

Britskí Belleruche, ktorí vystúpia v Bratislave len dva dni po koncerte Parov Stelar Band, vo svojej tvorbe kombinujú elektroniku, soul, funk, blues aj hiphop. Skupina, ktorá vznikla v roku 2005 v Londýne, bola pôvodne prirovnávaná najmä k triphopovým Portishead či elektro-folkovým Lamb, no postupne sa prepracovala k osobitému zvuku, ktorý býva často popisovaný ako „zremixované blues“.

Ben Westbeech, ktorý príde do Bratislavy 11. decembra aj s šesťčlennou kapelou predstaviť svoj nový album There’s More To Life Than This, kombinuje soulový spev s elektronickou tanečnou hudbou a jazzovými podkladmi. Koncert by si nemali ujsť najmä fanúšikovia Jamiroquaia, ku ktorému býva tento spevák často prirovnávaný, či Jazzanovy, ktorej Westbeech prepožičal svoj hlas pre ich najväčší hit I Can See.

Predpredaj vstupeniek na oba koncerty prebieha výlučne prostredníctvom internetovej stránky www.orepole.sk. Lístky na Belleruche stoja v predpredaji 17 eur, na Bena Westbeecha sú momentálne v predaji vstupenky po 15 eur, neskôr sa cena bude zvyšovať.

Zdroj: Open Rock
Publikoval: Redakcia GREGI.NET