Do Bratislavy zavíta americká rapperka a poetka Dessa.

V bratislavskom Nu Spirit clube 30. apríla 2015 vystúpi americká speváčka, rapperka, poetka a rebelka Dessa, ktorá má ostrejší jazyk ako Eminem a vo svojich textoch rieši bez kompromisu ťažké témy ako smrť, láska, rozchody či zmysel života.

Prvých sto vstupeniek na tento koncert v uvádzacej cene 10 eur je už k dispozícii na stránke www.orepole.sk.

dessa3

Dessa, vlastným menom Margret Wander, vyštudovaná filozofka a „v civile“ učiteľka hudby, má na konte 3 albumy, ktorými sa stala miláčikom viacerých renomovaných kolegov z hudobnej branže.

Zahraničné médiá ju popisujú ako „priesečník Ani DiFranco a Mos Defa“ a denník Chicago Tribune sa pýta: „Ak Dessa nie je budúcnosťou hip-hopu, tak potom kto? Určite by ňou mala byť.“

dessa4

Dessa sa programovo nestará o svoje promo a nikdy sa nehrnula do médií, napriek tomu vie vypredať koncertnú halu v domovskom Minneapolise za 90 sekúnd. Možno práve fakt, že si hudbu produkuje sama a nie „pod dozorom“ veľkého vydavateľstva, dodáva jej tvorbe špecifickú krásu a originalitu.

Dessa zatiaľ nie je medzinárodne uznávanou hiphopovou ikonou, ale už teraz má viac ostrovtipu ako Eminem a rieši hlbšie otázky ako Macklemore.

Ceny vstupeniek: V predpredaji 10 eur (prvých 100ks), ďalší predpredaj 12 eur, na mieste 15 eur.

Zdroj: Agentúra Ore Pole