Brazílsky temperament zmiešaný s luxusne dobrou elektronikou prinesie do Nu Spiritu DJ Tahira

Prvý júnový piatok (3. 6. 2016) vám štvorica DJov na čele s Brazílčanom Tahirom predvedie, čo to znamená byť outta control! Na dvoch flooroch sa o živelný piatkový žúr v Nu Spirit Clube postará dobre známa dvojica Miko a Metys (Gramo Rokkaz) s ich selekciou hiphopu, rnb a soul music a rezident Nu Spiritu Kinet so vzácnym hosťom zo Sao Paola, DJom Tahirom.

Tahira je v rodnej Brazílii dobre známy ako hudobný zberateľ, producent a experimentátor. Jeho nekonečnú zbierku hudby nielen z rodnej zeme, ale aj medzinárodných elektronických vôd, jazzu, groovov či afrobeatu rozličných ér už bratislavskému publiku predstavil viackrát spoza nu spiriťáckeho mixpultu.

Kým  našincovi sa pri zmienke o Brazílii vybaví prinajlepšom samba, Tahirov záber siaha omnoho ďalej ako za rytmus karnevalu v Riu. V jeho extrémne tanečných setoch publiku nenásilne podsúva štýly ako baiao, maracatu či capoeira a za niekoľko hodín si s vami cez hudbu spraví okružnú jazdu históriou Brazílie bez toho, aby ste museli opustiť tanečný parket. Celé toto okoreňte cutting-edge elektronikou, soulful houseom, acid jazzom a funkom a máte pred sebou recept na poriadne pekelnú piatkovú noc!

tahira

Tahirovu producentskú tvorbu už ocenili aj kultové postavy hudobnej scény ako Gilles Peterson, Laurent Garnier, Lefto či Gilberto Gil aj Whiskey Barons. Okrem tanečných lekcií spoza DJ desku šíri hudobnú osvetu aj cez jeho netlabel EBS Diggin a rovnomenný podcast, ktorý sa zaoberá súčasnou brazílskou undergroundovou scénou. Nechajte sa príjemne vyškoliť aj vy už tento piatok v bratislavskom Nu Spirite!

EVENT: https://www.facebook.com/events/1041708345910052/
LINKS: https://soundcloud.com/tahira , https://soundcloud.com/ebs-diggin , https://www.ebspodcast.com/

outta_control

Zdroj: Nu Spirit Club & Bar