Bridget Jonesovú predbehla Ivana Chýlková!

Čakanie na tretie pokračovanie kultovej britskej komédie Denník Bridget Jonesovej pomôže skrátiť nová česká komédia Perfect Days o úspešnej a modernej „single“ štyridsiatničke (Ivana Chýlková), ktorá sa pustí do oplodňovacích pretekov so svojimi biologickými hodinami.

Perfect Days
Horúcu filmovú novinku s hviezdnym hereckým obsadením videli pred pár dňami v Prahe prví diváci  na exkluzívnej pracovnej projekcii za účasti jej tvorcov na čele s režisérkou Alice Nellis. Nikto iný, než naojceňovanejšia česká režisérka súčasnosti, sa nemohol pustiť do témy o fenoméne dnešnej doby – nezávislých a samostatných ženách, ktoré z rôznych dôvodov odkladajú materstvo na poslednú chvíľu. Napokon viditeľných príkladov je dosť aj medzi svetovými hviezdami.  Až po 40-tych narodeninách priviedli na svet svoje prvé dieťa napríklad držiteľka Oscara Halle Berry, či najnovšie pop star Mariah Carey. Horúcou čakateľkou na neskoršie materstvo je aj 42-ročná Jennifer Aniston. Medzi domácimi celebritami by sa rovnako našlo niekoľko podobných príkladov.

Perfect Days

Ako napríklad atraktívna štyridsiatnička Erika, hlavná hrdinka novej komédie. Má takmer všetko – vlastný kadernícky salón, úspešnú televíznu show, krásny byt a slobodu. Muža snov už síce pomaly prestala hľadať a tak jej k šťastiu chýba jediné – vlastný potomok. Erika sa s vervou pustí do realizácie projektu „Dieťa“ a začne vyberať vhodného  darcu genetického materiálu. Zaboduje bývalý manžel, príťažlivý mladý milenec, či homosexuálny najlepší kamarát, ktorý tiež dostal možnosť priložiť „ruku k dielu“?

To sa dozvedia diváci v kinách už od 3. novembra, kedy bude mať Perfect Days spoločnú českú aj slovenskú distribučnú premiéru. Filmovú udalosť blížiacej sa zimy sprevádza aj neprehliadnuteľný  plagát s hlavnými predstaviteľmi Ivanou Chýlkovou  a mladým českým sexidolom Vojtom Kotekom. Okrem nich dostali vďačnú hereckú príležitosť aj Zuzana Bydžovská, Bob Klepl, Ondřej Sokol a skvostná Zuzana Kronerová, ktorej variácia na starostlivú matku má šancu zapísať sa do dejín českej a slovenskej kinematografie. Svoju prvú hereckú skúsenosť si vo filme  strihla aj známa slovenská topmodelka Linda Nývltová.

Perfect Days

Držiteľka dvoch českých levov Alice Nellis s veľkým úspechom režírovala už rovnomennú divadelnú hru v pražskom Divadle Na zábradlí, kde bola toto predstavenie vypredané celých dlhých sedem rokov. S nápadom preniesť hru aj na filmové plátno ju oslovil producent Rudolf Biermann, ktorý má nos na kvalitné divácke hity (Román pre ženy, Účastníci zájazdu, Nestyda).

Zdroj: GARFIELD FILM
Publikoval: Redakcia GREGI.NET