Brigita má po 10 rokoch svoj debut!

Speváčka Brigita, ktorá sa na hudobnej scéne pohybuje už od roku 2001, si konečne splnila svoj sen. Hoci pod vedením Henryho Tótha album nahrala už pred desiatimi rokmi, ten nikdy oficiálne nevyšiel a tak sa až teraz teší zo svojho debutového diela. Nazvala ho Brigita B. 

Nový album speváčky Brigity sa nahrával ešte začiatkom minulého roka, no potom sa práce na ňom na niekoľko mesiacov zastavili. Odštartovali sa až tento rok. Po piatich mesiacoch a po masteringu a mixáži v New Yorku dostal album finálnu podobu. Brigita posun vydania nepovažuje za tragédiu.

Brigita

„Niekedy to chce čas a myslím si, že v našom prípade ten čas len pridal albumu na kvalite,“ dodáva. Album Brigita B, prvý oficiálny v diskografii speváčky, obsahuje dvanásť skladieb. Autorkou väčšiny melódií, rovnako ako aj textov, je sama Brigita, producentom bol Ivan Dimo Dimitrov.

Spoluautorom niekoľkých piesní je klavirista Michal Halčin. Na vzniku albumu sa podieľali aj Juraj Griglák, Eugen Vizváry, Stano Kociov či Andy Behul, nahrávalo sa v štúdiu P.S. Publisher v Ivanke pri Nitre pod dohľadom Petra Stolárika a Rasťa Tomana. Na albume hosťuje aj talentovaná džezová speváčka Ester Wiesnerová a saxofonista Mário Belák. Na dueto Chýbaš si Brigita prizvala ako hosťa Michala Chrenka.

Ústrednou témou albumu Brigita B sú príbehy zo života speváčky. V textoch je zopár odkazov na jej pobyt v USA, kam odišla v roku 2009 a kde sa jej o rok neskôr narodila dcéra Daniela. „Album je hlavne o láske, o vzťahoch, o živote. Jedna z pilotných piesní sa dokonca volá Život,“ hovorí Brigita.

Štýlovo sa skladby pohybujú medzi popom, džezom a funkom. Sama interpretka s úsmevom tvrdí, že vďaka producentovi Ivanovi našla konečne hudbu, ktorá jej sedí najviac a ďalej dodáva: „Hudba tohto albumu je nadčasová a po technickej stránke zvládnutá brilantne. Piesne sú odspievané s ľahkosťou, úprimne, bez zbytočného šperkovania. Každý si v nich dokáže nájsť kúsok seba.“

Brigita

Album Brigita B uviedol do života známy klavírny virtuóz Jozef Hollý. Speváčka po tom vždy túžila. Medzi oboma hudobníkmi je priateľské puto, navyše pre Brigitu je Hollý skvelý človek i muzikant. „Obdivujem jeho interpretačné majstrovstvo, pre mňa je najväčšou hviezdou slovenského klavírneho neba.“ Jozefovi Hollému pri krste asistoval divák Roman, ktorého moderátor krstu Lukáš Pinček z rádia Jemné vyžreboval z tombolových lístkov.

Krstilo sa vodou, nielen preto, že je znakom čistoty a základom života. Brigita je totiž zástankyňou zdravého životného štýlu a do neho voda jednoznačne patrí. Leto bude tráviť jednak so svojou dcérou, ale aj prípravami jesenného klubového turné so svojou kapelou. „Plány mám veľké, už len treba nájsť ochotných sponzorov, ktorí radi podporia domácu tvorbu,“ uzatvára Brigita. Termíny koncertov ako aj aktuálnu zostavu Brigitinej kapely nájdete na jej oficiálnom webe www.brigita.sk.

Zdroj: Nikoleta Kováčová