Britská alternativně rocková kapela Nothing But Thieves přijede na podzim do Prahy.

Britská alternativně rocková kapela Nothing But Thieves přijede na podzim do Prahy na svůj první samostatný koncert. V klubu Rock Café vystoupí 30. listopadu 2017 s chystaným albem Broken Machine. Na turné je doprovodí krajané The Xcerts a Airways. Vstupenky bude možné zakoupit od pátku 25. srpna na webu fource.cz, GoOut.cz a Ticketpro za 490 Kč.

Debutové album vydali NBT teprve dva roky zpátky a od té doby už stihli předskakovat Gerardu Wayovi, Arcade Fire nebo Muse. Právě k posledním jmenovaným bývají zejména kvůli zpěvu frontmana Conora Masona přirovnáváni. V září vydávají druhou dlouho očekávanou desku Broken Machine, kterou produkoval Mike Crossey známý pro spolupráci s Arctic Monkeys či The 1975. Inspiraci našli v japonském umění kintsugi, jehož podstatou je spojovat rozbité kusy keramiky zpátky k sobě a tvořit tak krásnější díla, než byla ta předešlá. Vzniklo jedenáct skladeb, které mají být o něco experimentálnější než jejich prvotina.

A co pětice mladíků chystá dál? „Snažíme se být v popředí. Hrajeme na kytary, ale nejsme ta klasická rocková kapela, snažíme se zvuk modernizovat a posouvat hranice toho, jak by taková kapela měla znít,” říká Conor.

Zdroj: Fource Entertainment