Britská breakbeatová ikona Krafty Kuts túto sobotu v klube Storm!

Již tuto sobotu zamíří do pražského klubu Storm legenda zlámaných beatů a progresivního zvuku, britský DJ a producent Krafty Kuts. Matador taneční scény začínal jako hiphopový a elektro DJ a za svou skoro dvacetiletou kariéru ušel cestu od breakbeatu až po dnešní ghetto funk.

Krafty Kuts, vlastním jménem Martin Reeves, je bezpochyby jednou z nejvýznamějších postav světové breakbeatové scény, který již několikráte vyhrál prestižní cenu „best DJ“ v britských „Breakspoll Awards“.

krafty1

Jeho debutové album „Freakshow, které vyšlo v roce 2006 na labelu Against The Grain, se také řadí k nejlepším počinům breakbeatové scény a singl z něj „Tell Me How You Feel“ bouralo světové hitparády.

Hlavní stage kromě britského hudebníka nabídne smršť zlomených beatů od DJs Akira, Line of Sight, Voita, Adelight a Thinngy a Nikola.

Druhá stage pod hlavičkou labelu Nutz Records představí rezidenty z největší ghetto funkové noci Bang! V rámci Nutz stage se můžete těšit na nejnovější hudební styly vycházejí ze zlámaných beatů, které jinde v České republice stěží uslyšíte.

Hlavní hvězda Cut Dem patří mezi zakladatele česko-slovenské hiphopové scény (producent Čistychova, či Miša Bielyho), který deset let rozvíjí své skills v moderních hudebních stylech až po ghetto funk, který v současné době hýbe klubovou scénou v Anglii nebo v Kanadě. Ghetto funk s živými muzikanty z východní Evropy představí v positivně naladěném setu Mr. Funky Machine. Dále se můžete těšit na pražský glitch hopový projekt Gonzo & Duke a DJ Bosh K.

Pokud jste tedy fanoušky breakbeatu a jeho různých variací a odnoží, nesmíte chybět na další Breakstorming party v klubu Storm! Vstupné na místě je 150kč do desíti a 200kč poté. Pokud se však chcete dostat na mejdan zdarma, ZDE najdete soutěž o vstupenky.

Facebook event.: https://www.facebook.com/events/1504031486519781
Oficiální webové stránky klubu: www.stormclub.cz
Facebook page klubu: www.facebook.com/stormclubprague
Oficiální stránky labelu Nutz Records: https://www.facebook.com/nutzrecords

krafty-web

Zdroj: Storm club