Britská punk rocková legenda Peter And The Test Tube Babies 26. apríla v Bratislave!

Peter And The Test Tube Babies – punk rock zo skúmavky. Z britských ostrovov, z osídlia kráľovskej rodiny, poschodových autobusov, červených telefónnych búdok a punk rocku, prichádza druhá generácia pankáčov. Peter and The Tube Babies 26. apríla v bratislavskom Randal Clube.

Petr a jeho deti zo skúmavky? Taký je preklad názvu vzrušujúceho britského punk rocku, ktorý síce nikdy nebol taký sprofanovaný ako The Ramones či Sex Pistols, ale napriek tomu bol a dodnes je u československých pankáčov veľmi obľúbený. Aj keď hudobníci nadviazali na tradíciu The Clash a spomínaných Sex Pistols, punk ako životný štýl brali viac uvoľnene. Nihilizmus ani politikárčenie oboch kapiel im bolo cudzie.

Na politiku a spoločenské problémy sa pozerali s nadhľadom a typickým britským humorom. Peter And The Test Tube Babies vznikli v roku 1978 ako projekt Peta Bywaters v garáži jeho otca. Členovia kapely počúvali okrem rock and roll a punku aj metal, čo dodnes cítiť na ich tvrdšom, no stále melodickom, zvuku. Dohromady nahrali trinásť albumov a štúdiovú plodnosť využili aj pri raritných skladbách, ktoré sa ocitli na rôznych kompiláciách. A práve na týchto výberovkách sa s ich unikátnym soundom, tvoreným aj napr. kombináciou saxofónu a klavíra, stretlo mnoho ich neskorších fanúšikov. Zmysel pre iróniu potvrdili aj na nahrávke The $hit Factory, na ktorej urobili coververzie Kylie Minogue, alebo na poslednom albume That Shallot, kde si zobrali na paškál kalifornskú punkovú scénu v skladbe Crap Californian Punk Band.

Peter and The Tube Babies vystúpia 26. apríla v bratislavskom Randal Clube v zostave: Peter Bywaters (spev), Derek „Strangefish“ Greening (gitara), Sam Fuller (bicie nástroje), Nick Abnett (basová gitara).

Udalosť: https://www.facebook.com/events/291541864708639/

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCxXSDFZjTWUbqDi1sWLKoIQ

WEB: https://www.testtubebabies.co.uk/

Club: https://www.randalclub.eu/

Zdroj: TS