Britský projekt Chase & Status vystoupí na festivalu Let It Roll Open Air 2016!

Pořadatelé drum and bassového festivalu Let It Roll zveřejnili jednoho z hlavních zahraničních headlinerů nadcházejícího letního Open Airu 2016. Do České republiky se vrátí britský bassmusic projekt CHASE & STATUS! Londýnské duo Saul Milton (Chase) a Will Kennard (Status) vystoupí v DJ setu společně s jejich dvorním MC RAGE.

Saul Milton a Will Kennard aka CHASE & STATUS se opět vrací do České republiky. Po dlouhých letech vystoupí londýnské duo na letním Let It Rollu v DJ setu společně s jejich dvorním MC RAGE. Pánové mají na kontě tři studiová alba More than Alot (2008), No More Idols (2011), Brand New Machine (2013) a aktuálně připravují release alba CONTROL, které má spatřit světlo světa už tento rok! 

Chase_Status_image

Majitelé labelu MTA Records se sice na scéně pohybují už od 90. let, ale až track “In Love” (2007) s Jennou G dal světu jasný signál. Po úspěchu, který jim zajistila podpora Andyho C na labelu RAM Records, se mění v originální crossover duo, chrlící nejen drum & bass, ale i dubstep, hip hop, house a další žánry bassmusic – brzy tak dostali svou hudbu a videoklipy na všechna důležitá místa. 

V roce 2009 se z ryze drum & bassového dua vyklubal nový fenomén. Chase & Status už neuspokojovalo kroucení mixáku a dali průchod svým hudebním nápadům skrze kytaru a klávesy. Přibrali bubeníka, pozvali nespočet vokalistů a poslali všechny ostatní kolegy s pokusy o live hraní do důchodu. Jen pár let stačilo pánům, aby se vyšvihli na vrchol. Úspěch Chase & Status však nestojí na produkci a šarmu obou pánů, nýbrž na volbě hostů, kteří jejich hudbě pomohli mezi masy – Plan B, Tempa T, Dizzee Rascal, Kano, Takura, White Lies, Top Cat, Capleton, Tinie Tempah, Liam Bailey, Delilah a další. Přemluvit všechna tato jména ke spolupráci nebylo složité, Chase & Status svou hudbou totiž už zaujali a spolupracovali s celebritami jako Jay Z, Snoop Dogg, Rihanna nebo Pharrell.

Letní festival se koná 28.7. (čtvrtek) – 29.7. (pátek) – 30.7. 2016 (sobota), v areálu letiště v Milovicích. Předprodej vstupenek na tento jedinečný a atmosférou nabitý festival můžete zakoupit v síti Ticketportal.cz. Kompletní informace o festivalu najdete na oficiálním webu https://www.letitroll.cz

Souhrn zahraničních účinkujících (fáze 4/5): ANDY C / AGRESSOR BUNX / ANILE / AUDIO / CAMO & KROOKED / CALYX & TEEBEE / CHASE & STATUS / CULTURE SHOCK / CRITICAL SOUND SYSTEM FT EMPEROR & KASRA / CURRENT VALUE / DBRIDGE / DIMENSION / DJ MARKY / ED RUSH & OPTICAL / ETHERWOOD / FRANKEE / FRED V & GRAFIX / HIGH CONTRAST / INSIDEINFO / JADE & MINDSCAPE / JUNE MILLER / KRAKOTA / KEENO / L 33 / LOGISTICS / LENZMAN / LONDON ELEKTRICITY / LSB / MACHINE CODE / MADUK / MARK SYSTEM / MATRIX & FUTUREBOUND / MEFJUS / METRIK / MOB TACTICS / NEONLIGHT / NETSKY / OPTIV & BTK / PENDULUM / PHACE / PYTHIUS / RENE LAVICE / ROCKWELL / SMOOTH / SKEPTICAL / STATE OF MIND / THE PROTOTYPES / TELEKINESIS / TREI / WHINEY / WILKINSON + špička českých a slovenských DJs.

Oficiální webové stránky festivalu: www.letitroll.cz
Facebook page festivalu: www.facebook.com/letitrollcz
Facebook event: https://www.facebook.com/events/529431807233230/

phase 4-5 FINAL v2

Zdroj: LiR