Bruno Ferrari se vrací, září a věří!

Po pěti letech se na hudební scénu vrací „man fatal“ českého hudebního průmyslu, legendární alter ego kontroverzního Samira Hausera (Vanessa, Mortal Cabinet) – samotný „Bruno Ferrari“! Samotný, ale ne sám. Bruno Ferrari se vrací rovnou s novou 12trackovou deskou, kterou připravil a natočil společně s nečekanými hosty jako je například Bohumil Kulínský, který pro Bruna aranžoval mužský sbor.

Většina písní má české texty. Hudbu tentokrát pro Bruna dělá skladatel Sirgull. Desku produkuje Moimir Papalescu s Johnem Fryerem (oba už společně spolupracovali na desce Vanessy „Antidotum“). John Fryer má na svém kontě například desky Depeche Mode nebo Nine Inch Nails.

Zároveň s natočením alba, jehož křest se plánuje na 11.11.2017 do pražského Rock Café, spouští Bruno Ferrari 15.6. též crowdfundingovou kampaň. Ta má podpořit jeho vydání a natočení klipu. Odměny pro dárce budou samozřejmě stejně tak originální jako jeho tvorba a slibují zajímavé zážitky, jako například možnost povečeřet přímo z břicha Bruna Ferrariho

Kampaň na Startovači: https://www.startovac.cz/projekty/brunoferrari/

Co říká o novém projektu publicista a komik Luděk Staněk?

Projekt „Bruno Ferrari“ je především o boření hranic mezi generacemi, mezi desetiletími, mezi styly, mezi subkulturami. Bruno je sedmdesátkový jezdec, který se vznáší na vlnách současného zvuku (nebo podle potřeby naopak), který boří hranice a kterého není možné zaškatulkovat. Superhrdina popu, který se vznáší mezi vesmíry nejrůznějších stylů. Mladým boří představy o čtyřicátnících, čtyřicátníkům dává naději. V jeho tvorbě je trochu ze všeho – popu, taneční hudby, béčkových hororů nebo porna z doby, kdy se stále ještě nevědělo, zda bude lepší točit na film nebo video. Bruno vám umožní prožít jízdu, která není pro každého, ale pokud přijmete jeho pravidla a přisednete si k němu do vozu, odmění vás zážitkem, který je v současné české kultuře zcela výjimečný. Zažijete výlet do míst, o kterých se ostatní umělci bojí byť jen přemýšlet. Nestává se každý den, abyste byli blízko neopakovatelnému zážitku. A když myslím, neopakovatelného, myslím i nenapodobitelnému. Teď jste velmi blízko. Vím, co Bruno dokáže. A jsem si jistý, že tahle jeho deska bude stát za to…

A co vzkazuje sám Bruno?

Dámy a pánové,

po delší době se opět vracím jako Bruno Ferrari. Vanessa skončila a já přemýšlel, že skončím s hudebními projekty nadobro – chtěl jsem se věnovat jen psaní scénářů. Naštěstí mi došlo, že mám vůči fanouškům entity, která si říká Bruno Ferrari, jeden dluh – a to natočit skvělou desku, na které bude většina textů v češtině. K další tvorbě jsem se nakonec rozhodl po jedné ceremonii spojené s pitím halucinogenního nápoje Ayahuasca. Vám, kteří jste podobnou ceremonií prošli, je asi jasné, že jsem nemohl jinak, než dát na rady „zelené dámy“, pro vás ostatní malé vysvětlení – po užití tohoto nápoje se vám zjeví ženská bytost, která vás učí a radí vám, jak naložit se svým životem. Její autoritu opravdu nelze nebrat vážně. „Zelená dáma“ mi tehdy sdělila, že bych měl natočit další desku jako Bruno a že musím zářit a věřit. Dobrá, takže zářím a věřím.

Bruno Ferrari

Zdroj: Rock Café Prague