Brutal Assault prináša smrtonosnú vianočnú nádielku kapiel!

Jak jinak začít vánoční nášup kapel než prohnilým záhrobním death metalem, resp. jeho kmotry INCANTATION! Dalšími do party jsou jedni z nejvýznamnějších inovátorů na death metalové scéně, jejichž inkorporace stylu druhé vídeňské školy do klasického death metalu vyústilo ve skutečně skvostné ztělesnění neklidu, chaosu, nepříjemných pocitů. GORGUTS se vrací na BA!

Další kapela do party poskytuje naopak zcela současný pohled na death metal, ačkoliv jejich zasněný zvuk je často staví až do nemetalových poloh, sypací bicí a nelidský vokál jasně vrací kalifornské FALLUJAH do metalového ranku. Z opačné strany Spojených států přijedou další debutanti na BA, REVOCATION z Bostonu rozehrávají svůj technický thrash tak mocně, že nejednou pilují taktéž hranici death metalu. A zahrají si vedle kapely, které byl thrash metal tak nějak těsný jako první a jež podle mnohých hranici death metalu prozkoumala jako první. Poprvé na našem festivalu zahrají POSSESSED!

Kapelou, která brousila opačným směrem a postupně se našla v čistém teutonickém thrashi jsou PROTECTOR a taktéž je příští rok čeká jejich první vystoupení na BA. A pokud je řeč o thrashi, další naši debutanti pomatují jeho samotný zrod, METAL CHURCH hrají již od roku 1980!

Fanouškům grindcoru nabídneme domácí humorný pohled na věc v podání GUTALAX a naopak zcela potemnělý, nihilismem a sludgem načichlý grind Holanďanů TEETHGRINDER. Bahenním sludgem se zabývají taktéž němečtí MANTAR, zatímco v sestavě z debutního crossoverového alba přijedou new yorští LIFE OF AGONY.

Nejen metalem živ je člověk, proto si na vás svoje pekelné smyčky nachystá francouzský producent Gautier Serre, který pod pseudonymem IGORRR míchá breakcore s death metalem a barokní hudbou a mimo to si na vás posvítí také legendární kanadský electro-industrial FRONT LINE ASSEMBLY!

Chybí-li vám black metal, můžete se těšit na rituál pod vlivem ortodoxní východní církve v podání BATUSHKY. Skutečný černý diamant, který léta ležel v prachu, vám ovšem přineseme až ve čtvrtek a při jeho oznámení se otevře samo peklo a zbude jediný pevný bod ve vesmíru – Brutal Assault 2017.

15380605_1241829065874828_7008667285152492097_n

Seznam všech zatím potvrzených kapel: https://brutalassault.cz/cs/
Vstupenky a akční balíčky: https://brutalassault.cz/cs/eshop/

Zdroj: Obscure Promotion