BS City Beats: Richard Müller a Dan Bárta spolu vystúpia v Banskej Štiavnici!

Spevák Richard Müller, ktorý aj po 30 rokoch na scéne vypredáva jednu sálu za druhou, sa v letných mesiacoch predstaví len na niekoľkých koncertoch na Slovensku.

Avšak, iba na jedinom bude mať po svojom boku špičkového českého speváka Dana Bártu. Spoločne vystúpia v piatok 20. júna na novom hudobnom festivale BS City Beats, ktorý sa bude konať na amfiteátri v Banskej Štiavnici. Na koncerte určite zaznejú klasiky ako Tlaková niž alebo Milovanie v daždi, ktoré v ich podaní naživo pod holým nebom ešte nikdy nezazneli a možno už nikdy potom ani nezaznejú.

“Banská Štiavnica je jedno z najkrajších miest na Slovensku a úprimne sa priznám, nepamätám si, kedy som tam hral.” povedal charizmatický spevák na margo pripravovaného vystúpenia. Podľa jeho slov bude špeciálne najmä zásluhou účasti Dana Bártu, ktorého si veľmi váži a považuje ho za skvelého speváka, od ktorého sa ešte má čo učiť.

Richard Müller začínal so speváckou kariérou v 80. rokoch minulého storočia. Po pôsobení v skupine Banket sa vydal na sólovú dráhu, pričom v 90. rokoch úspešne tvoril najmä s Jarom Filipom. Albumy 33 (1994), LSD (1996) a Nočná Optika (1998) Müllerovi už v mladom veku zaručili status legendy. Populárnym sa stal aj v Česku, a to nielen zásluhou nahrávky Richard Müller a hosté (2000) s českými textami Michala Horáčka. Nasledujúci album ’01 (2001) patrí medzi to najlepšie, čo u nás vyšlo v 21. storočí.

Jeho zatiaľ posledným albumom je nahrávka Hlasy (2013), na ktorej syn herca Vladislava Müllera a herečky Elišky Müllerovej spolupracoval s vokálnou formáciou Fragile. Na jeseň minulého roka album predstavil na vypredanom slovensko-českom turné. Okrem hudby ho v súčasnosti zamestnáva dvojročný syn Markus, ktorého má s dlhoročnou partnerkou Vandou Wolfovou.

Na festivale BS City Beats (20. – 21. júna) sa okrem Richarda Müllera predstaví aj brightonský skladateľ, spevák, DJ, gitarista a producent Fink, od ktorého môžeme čakať šikovné narábanie s elektronikou, prvkami blues, folku i dubu a zvuk všadeprítomnej akustickej gitary. Popri tomto Angličanovi vydávajúcemu na značke Ninja Tune sa v Banskej Štiavnici ukáže tiež berlínska formácia Jazzanova s americkým spevákom Paulom Randolphom. Kým Müller a Bárta na amfiteátri banského mesta vystúpia v piatok 20. júna, Fink a Jazzanova svoje umenie predvedú v sobotu 21. júna. Permanentky na festival BS City Beats sa predávajú v sieti Ticketportal. Dvojdňový lístok stojí v súčasnosti 25 eur.

www.bacitybeats.sk/bscitybeats
www.facebook.com/BACityBeats
www.muller.sk

Riachrd Muller_1

Zdroj: Ján Papač / Kuul Fabrik, PR manager festivalu