Budoár staré dámy – 20 LET – koncert v Praze!

Dvacet let slaví Budoár staré dámy vydáním dvojalba na vinylu a speciálními koncerty v Brně a Praze.

Kdo: Budoár staré dámy

Kde: Praha – Palác Akropolis

Kdy: sobota 22.9.2018 v 19:30

Co čekat: Brno, sršící energie, nakažlivé melodie, napínavé texty, spontánní humor a domácí atmosféra aneb nikdy nevíte, co se v pauzách mezi písněmi dozvíte.
K přiležitosti 20 let od založení chystáme speciální playlist: Budoár rewind.
Koncertu se zúčastní holky a kluci z celé historie kapely.
Přijďte! (Nebo si to užijem bez vás!)
A jako host: kapela Lajky

Budoár staré dámy je považován za pokračovatele tradic brněnského alternativního rocku. Jejich styl je snadno rozpoznatelný díky energickému dívčímu hlasovému projevu, zpěvným melodiím, poetickým textům a neobvyklému ohýbání českých slov. Výběrové dvojalbum jasně ukazuje mimořádné postavení této kapely v daném žánru.

VÍCE ZDE

Mimořádné koncerty u příležitosti oslav 20 let BSD

20.9. Brno – Kabinet Múz
22.9. Praha – Palác Akropolis

Co obsahuje dvojalbum na vinylu?

Dvojalbum na vinylu Archivály vychází v září roku 2018 při příležitosti 20 let od založení kapely Budoár staré dámy. Obsahuje výběr z prvních čtyř oficiálních alb: Na hraní (2002), My o vlku (2005), Dobrou noc, světlo (2008) a Láva (2012), která vyšla pouze na CD. Výběr z každého alba se vešel na jednu stranu vinylu. Sběratelskou edici o nákladu 300 ks navíc vyšperkovala sama Marta Kovářová. Do každého z tři sta kusů vložila speciální obsah: „Mám ráda překvapení! Takže podobně jako si hraju s podobou písní na nahrávce, hraju si s grafickou podobou alb. A tak jako jsme společně s vydavateli vykuchali staré nahrávky, abychom našli „to nejlepší“, grafik František Eliáš vykuchal obaly z předchozích desek a objevené pozoruhodnosti nafotil. K tomu jsem z archivu vyhrabala ještě to nejhorší – zákulisní fotky, které se dosud nikde veřejně neobjevily, ale podle mne krásně vystihují určité období a s ním i spojenou sestavu kapely. Ty jsem nechala vyvolat ve Fotolabu a naházela volně do jedné z kapes desky a do druhé kapsy k tomu ještě přihodila fotorožky. A na vnitřní dvojstranu desky, říkejme tomu polystyrenová nástěnka, jsem sepsala historky, které se k zachyceným situacím vážou. Sběratel, věřím, že ujetej na pořádek ve svojí sbírce, si fotky důkladně prohlédne, identifikuje a správně k historkám přilepí. A když si u toho ještě poslechne 2LP z gramce, dobrodružství výpravy do historie bude strhující.“

Zdroj: TS