Carmel Buckingham a The House United vydávajú album Made of Matches!

Krásnemu a talentovanému speváckemu klanu sestier Buckinghamových sa naďalej darí víriť vody šoubiznisu. Zatiaľ čo staršia Celeste doporotcovala v šou X Factor a priúča sa hereckému remeslu, mladšia Carmel vydáva so svojou skupinou debutový album s názvom „Made of Matches“.

Má čerstvých 16 rokov, hudbu v krvi, dušu rockerky a od dnes už aj svoj vlastný debutový album „Made of Matches“. Reč je o mladučkej Carmel Buckingham, ktorá v USA rozbieha spevácku kariéru po boku svojej skupiny The House United (Carmel Buckingham – spev a klávesy, Brandon Adams – gitara, Austin Arnold – bicie a Joe Gregory – basgitara).  Krásna a temperamentná Carmel kráča v šľapajach staršej sestry Celeste – tá svoj prvý sólový album „Don´t Look Back“ vydala zhodou okolností taktiež v 16tich rokoch.

BlackBird Studio3

Mladšia zo sestier Buckinghamových však ostáva verná svojmu vlastnému štýlu, imidžu neskrotnej rebelky a predovšetkým svojej srdcovke, ktorá ju ovplyvňovala odmalička – rockovej hudbe. Made of Matches je punkový album, výrazne ovplyvnený viacerými hudobnými štýlmi –  elektronickou hudbou, reggae, funkom i hard rockom. Kombinácia týchto vplyvov priniesla unikátny hudobný štýl a vzrušujúce hudobné zvraty,“ opisuje svoj albumový debut frontmanka kapely.Elektronicko-experimentálne, hard-rockové, funkové a reggae prvky dostal doska do vienka vďaka tomu, že je prvou spoločnou platňou zoskupenia The House United, ktorého členovia pochádzajú z rôznych hudobných prostredí. Zastrešujúcou spoločnou zložkou všetkých skladieb na albume však ostáva punk rock. 

Mladá punk rocková partička pokrstila prvotinu počas uplynulého víkendu v americkom Nashville, kde Carmel Buckingham s rodinu momentálne žije a študuje. Na krst priletela z Európy bezprostredne po skončení šou X Factor aj Celeste, ktorá sa s pýchou ujala úlohy krstnej mamy. „Som naozaj veľmi hrdá, nielen na moju sestru – celkovo je to šikovná skupina ľudí. Hudba je iná, alternatívna, a napriek tomu chytľavá a dobrá. Veľmi sa mi to páči, takže ako krstnej mame, je mi úprimne cťou, že som mohla byť pri tom.“  Čo napokon krstná mama CDčku zaželala? „Prvému albumu kapely The House United prajem, aby mal úspech, veľa poslucháčov a slávy. Je to kvalitná platňa –  dúfam, že ľudia so mnou budú súhlasiť.“

TheHouseUnited1_sm

Čerstvo pokrstený album vznikal americkom Nashville, pýšiacom sa vysokou koncentráciou hudobných producentov a odborníkov. Vďaka tomu sa stalo domovským štúdiom kapely The House United vychýrené BlackBird Studio, v ktorom nahrávalo množstvo hviezdnych mien: Red Hot Chilli Peppers, Justin Bieber, Jonas Brothers, Tim McGraw, Lionel Richie, Miley Cyrus, Kelly Clarkson, Taylor Swift, Paramore, Black Eyed Peas, Kings Of Leon či The Killers. Ako dodáva Carmel Buckingham, pracovné plány The House United na tohtoročné leto ešte nie sú celkom uzavreté, no kapela dúfa, že na prelome leta a jesene pricestuje na svoje prvé slovenské turné.

FB page: https://www.facebook.com/houseunited?ref=hl

COVER album_sm

Zdroj: SLAVICA, www.slavica.cz
Foto: Zachary Gray