Čechomor vydáva v decembri záznam tohtoročného výročného koncertu z Českého Krumlova a zahajuje vianočnú Kooperativa tour!

Rok 2013, v ktorom Čechomor oslávil dvadsaťpäť rokov svojej existencie, zakončí skupina sériu koncertov Vianočná Kooperativa Tour a pod stromček nadelia svojim fanúšikom unikátne CD/DVD Čechomor 25-Český Krumlov Live, ktoré skupina natočila pri svojom letnom turné.

Skupina Čechomor si počas celého roku 2013 pripomínala so svojimi fanúšikmi dvadsať päť rokov na scéne. V druhej polovičke augusta si na niekoľko koncertov pozvala zopár hostí, s ktorými sa v priebehu rokov umelecky stretli. Nechýbala teda speváčka Lenka Dusilová, americký gitarista a producent Gerry Leonard a japonský spevák, producent, bubeník a hráč na flautu šakuhači Joji Hirota.

cechomor_2

Na úvodnom koncerte celého letného Kooperativa tour k výročiu Čechomoru vo vypredanej českokrumlovskej Pivovarnej záhrade skupinu a hostí doprevádzala aj Smíchovská komorná filharmónia pod taktovkou dirigenta Jozefa VondráčkaKühnov zmiešaný zbor pod vedením dirigenta Marka Vorlíčka. Pretože sa jednalo o veľmi unikátny projekt, nechýbali ani kamery Českej televízie a vznikol tak päťdesiat minútový zostrih, ktorý ČT odvysielala na svojom novom kanále ČT Art a ďalej vzniklo zo záznamu koncertu aj live DVD a CD, ktoré v decembri vychádza v koprodukcii firiem Universal Music s.r.o. a Czechnomor Agency s.r.o.

Koncert Čechomor 25 v rámci Mezinárodníhu hudebního festivalu v Českém Krumlově byl pro nás natolik unikátní, že jsme ani na chvilku nepochybovali o tom, že jej musíme natočit“, hovorí jeden zo zakladajúcich členov ČechomoruFrantišek Černý. „Byl to jeden z nejnáročnějších projektů v historii Čechomoru. Za těch 25 let nás na pódiu nikdy nebylo tolik pohromadě! Všichni dohromady jsme si opravdu společně zahráli až odpoledne před koncertem na zkoušce pro televizní kamery. Byl to ovšem neskutečný zážitek slyšet na pódiu některé naše písničky v nových aranžmá,“ dodává.

Okrem vydania live CD a DVD s názvom Čechomor 25-Český Krumlov Live skupina na december naplánovala aj niekoľko vianočných koncertov zo svojho projektu Kooperativa Tour, ktoré začína už 30.11. vo Valašských Kloboukách a ďalej pokračuje 1.12. v Ostrave, 5.12. v Hranicích na Morave, 7.12. v Zlíne, 10.12. v Prahe, 14.12. v Prostějove, 15.12. v Brne, 16.12. v Hradci Králové, 17.12. v Červenom Kostelci a končí 18.12. v Jablonici na Nisou.

Celý rok jsme si připomínali pětadvacet let Čechomoru také tím, že jsme se na koncertech vraceli spíš k akustickému zvuku, který znali fanoušci Čechomoru z počátků existence skupiny. Proto i letošní vánoční koncerty budou v tomto duchu. Vracíme se trochu proti proudu času a k podstatě samotných písniček“, hovorí huslista a spevák skupiny Karel Holas.

Na vianočných koncertoch Čechomoru bude skupina už tradične propagovať činnosť o.p.s. Pomocné tlapky, ktorá sa už trinásť rokov zaoberá chovom, predvýchovou a výcvikom asistenčných psov. Vycvičené psi následne dáva zadarmo telesne postihnutým. Na podpore tohto projektu sa Čechomor podiela spoločne s poisťovňou Kooperativa.

Mottem celého společného projektu PODPOŘTE S NÁMI POMOCNÉ TLAPKY vyzývá Čechomor již sedm let své fanoušky, aby formou dárcovských SMS přispěli na provoz o.p.s. Pomocné tlapky a umožnili tak výcvik asistenčních psů pro hendikepované osoby, který je financován převážně formou darů jednotlivců, firem a nadací “ upresňuje artist manager skupiny Čechomor Petr Tolar.

Skupina Čechomor vydáva záznam svojho výročného koncertu z Českého Krumlova!Na CD/DVD vychádza už 9.decembra pod hlavičkou Universal Music!

https://www.cechomor.cz
Čechomor na Facebooku

cechomor-25-let-cesky krumlov-live

Zdroj: Universal Music s.r.o.