Celeste Buckingham mieri do Európy: Osobne predstaví nový album Where I Belong!

Celeste Buckingham opäť balí kufre a vyráža smer Európa. Fanúšikom chce osobne predstaviť svoj druhý sólový album „Where I Belong“, ktorý oficiálne vydáva už dnes. Čerstvá držiteľka ocenenia MTV EMA – Best Czech/Slovak Act pokrstí svoju novú štúdiovku na špeciálnom vianočnom koncerte v Bratislave za podpory viacerých hviezdnych hostí.

Presne 19 mesiacov – to je doba, ktorá stačila mladučkej Celeste Buckingham, aby svoj hudobný  život prevrátila hore nohami. Presne 19 mesiacov uplynulo od vydania jej debutového albumu „Don´t Look Back“, po ktorom nasledovali úspechy na domácej i svetovej umeleckej pôde.

cb wib ip_small

Dnes oficiálne predstavuje a uvádza na pulty svoju druhú štúdiovú nahrávku s názvom „Where I Belong“, ktorá je dokonalým odrazom životnej zmeny, ktorú Celeste absolvovala v priebehu uplynulého roka. Zatiaľ čo prvá platňa vznikala v čisto slovenskej produkcii štúdia Littlebeat, tohtoročná novinka je výberom skladieb, ktoré Celeste napísala s rôznymi skladateľmi a producentmi z USA, Veľkej Británie i Slovenska. „Where I belong je zbierka piesní, ktoré som napísala a nahrala za posledné 2 roky, počas ktorých sa v mojom živote tak veľa zmenilo,“ opisuje svoj hudobný prírastok 18-ročná  Celeste.  „Mala som možnosť zdieľať svoju hudbu, pracovať so známymi hudobníkmi nielen zo Slovenska, ukončila som strednú školu, začala chodiť na univerzitu, presťahovala sa do USA, neustále cestovala naspäť do Európy, a oslávila som 18. narodeniny,“ bilancuje. „Po tom všetkom sa občas na okamih zastavím, premýšľam, kde som a kam smerujem. Vďaka môjmu pestrému rodokmeňu sa ma ľudia často pýtajú, odkiaľ pochádzam, čo nie je jednoduchá otázka. Často odpovedám, že môj domov je Slovensko. No, nie je to iba o krajine, z ktorej pochádzam. Je to tiež o tom, kde vidím svoje plány, životné predstavy a pod. Veci sa dejú a menia tak veľmi rýchlo, že sa musím naozaj často zastaviť a bilancovať, kde som, a ubezpečovať sa, že som tam, kde naozaj chcem byť. Preto si myslím, že názov  „Where I belong”  je momentálne veľmi vhodný na zastrešenie skladieb, ktoré vznikli práve období týchto rapídnych zmien v mojom živote,“ vysvetľuje speváčka na margo názvu svojej aktuálnej dosky.  

Nový album Celeste Buckingham obsahuje 8 nových skladieb vrátane aktuálneho singla „Crushin´ My Fairytale“. Nechýbajú ani piesne „Never Be You“, „Gone“ a „I Was Wrong“, ktoré vznikli po vydaní CD „Don´t Look Back“. Fanúšikovia na ňom nájdu aj megahit Run Run Run ako bonus song. Celestine nové skladby i známe hity si budú môcť vypočuť naživo už 5. decembra počas koncertu v bratislavskom Ateliéri Babylon.  Ten podporia svojimi vystúpeniami i špeciálni hostia Majk Spirit, producent Martin MAXO Šrámek, King Shaolin a Martin Harich. Českí fanúšikovia sa môžu tešiť na koncert spojený s krstom 6.decembra v pražskom JAZZ DOCKu.

CB_WIB_Cover small

Zdroj: SLAVICA
Foto: David BEAN