Červeník 2016: Dnes štartuje festival, ponúkne aj prvú slovenskú rockovú operu Cyrano z predmestia!

Dnes sa začína jedinečný festival Červeník, ktorý ponúkne zmes rocku, opery, ľudoviek, popu a ethno hudby. Brány otvára už o 14-tej hodine, program sa začína o 15.30. Organizátori pripravili aj fantastické prekvapenie! Fanúšikovia sa môžu tešiť na prvú slovenskú rockovú operu. „Cyrano z predmestia“ v podaní 25-členného Art Music Orchestra, sólistov Divadla Novej scény a Lúčnice pod holým nebom bude nezabudnuteľným zážitkom! Hneď v prvý deň vystúpia i rockové babičky Pussycat, ktoré práve v západoslovenskej obci absolvujú návrat na slovenské pódiá! Návštevníkom počas dvoch dní zahrá aj Beáta Dubasová, Zuzana Smatanová, Horkýže Slíže, Gladiator, HEX, Chinaski, Družina, Heľenine oči, Bystrík Band, Particles, Martin Harich a ďalší umelci. Tohtoročnou novinkou je diskotéka na záver každého dňa. Nenechajte si ujsť skvelú príležitosť dokonale sa vyblázniť. Stretneme sa na Červeníckych slávnostiach spevu, hudby a tanca 5. a 6. augusta!

Jediný festival, ktorý ponúkne mix azda všetkých hudobných žánrov, otvára dnes svoje brány. 51. ročník Červeníckych slávností spevu, hudby a tanca ponúkne jedinečný program. Zaznie rock, pop, ethno music, ľudovky aj opera!

„Návštevníci sa tento rok môžu tešiť na prvú slovenskú rockovú operu „Cyrano z predmestia“. Som si istý, že počuť hudbu Mariána Vargu a Pavla Hammela v podaní 25-členného Art Music Orchestra, sólistov Divadla Novej scéna a speváckeho zboru Lúčnice, navyše pod holým nebom, bude ohromným zážitkom. Toto veľkolepé dielo opäť ožije v malej západoslovenskej obci na podujatí s nezameniteľnou atmosférou. Kde inde, ako na festivale Červeník by sa tak malo stať? My predsa spájame rôzne hudobné žánre, presne ako toto monumentálne hudobné dielo,“ vraví organizátor festivalu Dušan Drobný z Agentúry Topfest.

1

Rocková opera „Cyrano z predmestia“ vznikla pred 39-mi rokmi a jej autormi sú vynikajúci slovenskí umelci. Texty k fantastickej hudbe napísali Kamil Peteraj a Ján Štrasser. S Mariánom Vargom a Pavlom Hammelom vytvorili nadčasové dielo, ktoré má čo povedať aj súčasnému divákovi.

„Operu sme sa rozhodli zaradiť do programu, aby bola ponuka hudobných žánrov ešte pestrejšia. Napokon, to návštevníci na festivale Červeník oceňujú najviac. Že si tam na svoje prídu naozaj všetci. Teším sa aj z toho, že už v prvý deň ponúkneme koncert rockových babičiek Pussycat,“ dodáva Dušan Drobný.

2

Areál v malej západoslovenskej obci Červeník otvára svoje brány v piatok o 14-tej hodine, ako prvá vystúpi o 15.30 skupiny Particles. V piatok sa návštevníci môžu tešiť aj na Beátu Dubasovú, Zuzanu Smatanovú, Chinaski, Heľenine oči, či Bystrík Bandy. V sobotu to ako prvá odpáli Družina v novom zložení. Potom zahrá kapela Horkýže Slíže, Gladiator, HEX, či Martin Harich.

„Toho roku máme v zálohe aj ďalšie prekvapenie. Oba dni ukončí super diskotéka do skorého rána. V sobotu nás bude do tretej baviť DJ JORDY RAY a v nedeľu do štvrtej DJ SEPARATIK. Je sa na čo tešiť,“ uzatvára Dušan Drobný.

Areál Červeníka sa v sobotu, rovnako ako v piatok, otvára o 14.00. Permanentka na oba dni stojí na mieste 15 eur, jednodňový lístok 10 eur. Stanové mestečko bude na futbalovom ihrisku, to sa otvára už o 10.00. Návštevníci tam nájdu sprchy aj toalety. K dispozícii je do nedele 10.00. Cena za stan je 7 eur a za auto 3 eurá. Festival Červeník prináša Agentúra Topfest. Vstupenky na festival  sa dajú zakúpiť v sieti Ticketportal.sk aj Predpredaj.sk (https://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/6367/cervenik-2016)

Zdroj: Propaganda House s.r.o.
Foto: Martin Magál