Česká a Slovenská metalová scéna na festivale Brutal Assault 2015!

Napriek tomu, že festival oslavuje už dvadsiate výročie, organizátori nezabúdajú, že korene festivalu siahajú do čias, kedy prevažnú časť účinkujúcich tvorili kapely z domácej scény.

Preto sa aj tento rok na pódiách predstaví viacero kapiel, pre ktoré bude vystúpenie na tejto metalovej udalosti znamenať určite pomyselný vrchol ich doterajšej kariéry a šancu dostať sa do povedomia širšej metalovej verejnosti. Veď Brutal Assault je hojne navštevovaný nielen fanúšikmi ale aj žurnalistami, ktorí môžu kariéru na základe ohlasu z festivalu postrčiť opäť o kúsok ďalej.

Niektoré z týchto kapiel už v rámci undergroundovej scény patria medzi stálice. Spomeňme napríklad Obliterate, ktorí vznikli už v roku 1992, a ktorých aktuálny dlhohrajúci počin Superboring bol ocenený ako najlepší album v kategórii Hard & Heavy v rámci ankety Radio Head Awards.

Takisto Mortally Infected patria medzi kapely, ktoré majú za sebou viac ako desať rokov účinkovania.

Z Českých luhov a hájov si za posledné roky uznanie aj za hranicami vyslúžilo gitarové umenie Tomáša Ráclavského, ktorý sa na Brutal Assaulte predstaví naživo so svojou kapelou Modern Day Babylon a metalovú omladinu určite rozhýbu death coreovo ladení Suffocate With Your Fame.

Napísal: Alexander Sucháček