Česká speváčka KLARA. pripravila nový singel.

Česká speváčka KLARA. pripravila nový singel. Skladba sa volá Home a predznamenáva vydanie nového albumu.

Klára Vytisková, ktorá za značkou KLARA. stojí, patrí  k najtalentovanejším a zároveň najrešpektovanejším speváčkam českej klubovej scény. Pôsobila v kapele Toxique, ale v posledných rokoch sa presadzuje predovšetkým sólovo. V roku  2013 vydala piesne Country Girl a Survival.

KLARA

Prvá vznikla zo spolupráce so  slovenským štúdiom LittleBeat , s ktorým spolupracuje napríklad  Celeste Buckingham alebo  Majk Spirit a hosťuje v ňom americká raperka Ambryzy. Nahrávka podnietila záujem o Klárin projekt hlavne v českej mediálnej  sfére. Druhý singel Survival už podporili aj rádiá a pesnička sa dostala do desiatky najhranejších česko-slovenských piesní v Čechách.

Minulý rok na jeseň priviedla na svet dcéru  Emilie. Radostná udalosť síce oneskorila prípravu albumu, ale zároveň mala vplyv na jej tvorbu. Jej autorská novinka Home je o rodine  a rešpekte k nej.

„Je skvělé mít kolem sebe lidi, ke kterým se můžete vracet,“ vyznáva sa speváčka . „Někdo si možná myslí, že neni cool, vracet se domů. Pro mě je ale moje rodina a moji kámoši právě to doma a sedět u velký večeře a vést řeči s lidma, který máte rádi, mi připadá zatraceně cool.“  Rodinný aspekt skladby ešte zosilňuje účasť sestry  Terezy (bubeníčka a speváčka), ktorá ju v skladbe doprevádza a  ktorá si už v trinástich rokoch  vymyslela pseudonym Edna Green . O produkciu sa postaral skúsený Lukáš Chromek.

Zdroj: Warner music