Chiki Liki Tu-A: Namiesto albumu vtipný videoklip a ďalšie koncerty!

Fanúšikovia prešovskej skupiny Chiki Liki Tu-A sa už niekoľko rokov dožadujú novej štúdiovej nahrávky. Hudobníci sú vyťažení rôznymi aktivitami a takisto neustálym koncertovaním. Ako malú náplasť uverejnili na youtube videoklip k pesničke Chceme hrať hudbu z ostatného albumu Dvojkilometrový Jeleň, ktorý vyšiel ešte v roku 2005.

„Videoklip natočil náš fanúšik Gabriel Dinis, ktorý je originál Portugalčan,“ predstavuje mladého režiséra Martin Višňovský. Príbeh videoklipu je vcelku jednoduchý. Daniel mal desať dní na natočenie záverečnej školskej práce. „Bolo to úplne rýchle, krátke a úderné. Inými slovami funkčná vec s jasným záverom – splniť si domácu úlohu v prípade Gabriela a pre nás je to spomienka, ktorú si uložíme do archívu. Zachytili sme skupinu v istej dobe a istom čase,“ spomína na natáčanie gitarista Ľubo Petruška.

Skupina začiatkom jesene avizovala obsiahle turné po deviatich európskych krajinách. K týmto termínom pribúdajú ďalšie. Novinkou v zozname sú koncerty v Prešove a Brne. „V rámci toho, že sme na celoživotnom turné to nie je žiadne extra prekvapenie, ale pokiaľ si pamätám, tak sme takto vkuse ešte neboli z domu preč,“ dodáva Ľ. Petruška. Ďalšie koncerty budú ešte pribúdať. Presný zoznam koncertov nájdete na www.chikiliki.sk

Chiki

Zdroj: Edo Kopček, PR manažér turné
Publikoval: Redakcia GREGI.NET