Chiki Liki Tu-A zakončia cez víkend turné dvojákom v Bratislave.

Kapela Chiki Liki Tu-A sa teší skvelým odozvám na prebiehajúcom turné 20 rokov Tour, na ktorom ponúka program v najslávnejšej štvorčlennej zostave s trombónistom Tomášom Paľom.

Tento víkend odohrajú muzikanti posledné dva koncerty v Bratislave s novým programom, ktorý je viac ako prierezom dvadsťročnej tvorby. Veľkým prekvapením je elektro verzia pesničky Poďme všetci, známej aj ako Metalisti, vďaka nezabudnuteľnému štadiónovému popevku.

Maco chiki Liki Tu-A košice 2

„Turné prebieha výborne. Evidente to, že po desiatich rokoch majú ľudia šancu vidieť koncert ako vyzeral niekedy, tak ich to vracia do krutej reality a uvedomujú si, že čas je neskutočný a ide rýchlo, ale reakcie sú bombové,“ pochvaľuje si atmosféru Martin Višňovský.

Spoločne so svojimi kapelovými kolegami pripravili program, ktorý pozostáva z všetkých albumov skupiny, čím reagovali aj na vydanie reedície prvý troch albumov pod vynoveným názvom Margecany. A majú ho dokonale vypilovaný. „Na poslednom koncerte sme zistili, že to už vieme zahrať, takže by sme to zbytočne menili. Užijeme si to tak ako to je. Tak nás to baví, je to dobre poskladané a užívame si to aj s tým, že už nemusíme čumieť do papiera, ktorá pesnička nasleduje teraz. Sme v dobrom štádiu,“ opisuje bagitarista hernú pohodu kapely.

Ľuboslav Petruška Banská Bystrica

Okrem pesničiek, ktoré Chiki Liki Tu-A na svojich koncertoch nehrávajú, pripravili pre návštevínkov aktuálnej šnúry mnohé prekvapenia počas koncertov aj veľké elektro finále. „Ľudia túto pesničku nepočuli v inej forme, tak sme sa im snažili nazačiť to, čo ich čaká o desať rokov, keď skupiny budú hrať. Teraz vidia niečo čo sa hralo pred desiatimi rokmi, ale toto je to čo uvidia o desať rokov s heslom „Budúcnosť je umelá“.

Hudobníci si užívajú aj samotné prejazdy na jednotlivé koncerty, keďže s nimi okrem dvorného zvukára Riša Rusnáka jazdí aj navrátivší člen Tomáš Paľo. Najlepšie to podľa Martina Višňovského vykresľuje nedávna príhoda. „Prejazd zo Žiliny trval asi hodinu a celá tá hodina končila tak, že sme nemohli vystúpiť z auta pred klubom v Trenčíne, lebo sa strhol myšlienkový pochod, ktorý bol nekonečný, a smiali sme sa tak, že sa nedalo reagovať na nič iné. Výkladka auta trvala dlhšie ako cesta samotná.“

smARTin-20151003-0010

Chiki Liki Tu-A odohrajú posledné dva koncerty aktuálneho turné tento víkend 16. a 17. októbra Bratislave a pokračujú koncertami v Poľsku a Slovinsku. Lístky na bratislavské koncerty sú stále k dispozícii na predpredaj.sk

Zdroj: Edo Kopček, PR manažér kapely
Foto: archív Chiki Liki Tu-A