CHORDS sa predstaví na SUMMIT.48 – 6th anniversary

Roky bežia ako voda a už je to 6 rokov čo akcia SUMMIT spríjemňuje nočný život mnohým z vás. Na oslavu šiestich narodenín sme si tento krát pripravili niečo nové a neopočúvané. Naše pozvanie prijal britský producent CHORDS, ktorý vydáva na svetoznámom labeli RAM Records. Na pódiu sa tiež predstaví so svojím live actom zoskupenie The Grove. Doplnia ich aj dj-i Gystore, Watefect, Diffe a Bobo. Pre prvých 50 návštevníkov máme pripravené aj špeciálne prekvapenie. Počas večera pre Vás budú pripravené aj tematické samolepky a čerstvé ovocie na doplnenie vitamínov.

CHORDS

Vlastným menom Chris Ansah pochádza z južného Londýna. K hudbe sa dostal ešte ako dieťa na hodinách piána. Neskôr mu jeho starší brat začal púšťať drum and bass a vtedy sa začal rozvýjať jeho záujem o produkciu a tvorbu beatov. Inšpiráciu čerpal z množstva hudby, s ktorou bol doma neustále v kontakte, či už to bol jazz, soul, funk, ktoré počúval jeho otec, alebo garage a jungle od svojho brata. Z týchto žánrov si zobral to najlepšie a začal vytvárať unikátnu hudbu o BPM 170+.

Roky strávil hľadaním svojho špecifického zvuku a získavaním produkčných zručností, čo vyústilo napríklad k spolupráci s legendárnym Matrixom na labeli Metro Recordings, alebo remix Cyantifica pre label Hospital Records. Jeho talent si časom všimol samotný šéf labelu Ram Records ANDY C. Na tomto labeli vydal svoj singlový debut Bitting point / Amygdala, s ktorým zožal na scéne obrovský úspech najmä vďaka svojmu špecifickému melodickému a údernému zvuku. Po čase ho nasledoval singel High Groove / Summit a tiež zaradenie niektorých jeho trackov na kompiláciu Nightlife 6.

THE GROVE

Trojčlenné zoskupenie The Grove zo Slovenska vystupuje naživo ako elektronický live act. Soldierr je spevákom /MC/, za pultom mixuje hudbu Gystore a Farky je gitaristom skupiny. Charakteristický je ich vlastný hudobný štýl, ktorý nazvali „trashbeat“. V ich hudbe nájdete drum and bass, dubstep, jungle a tiež prvky metalu. Natočili klip k songu „XX-Tress“, ktorý sa dostal na CD vydané pod záštitou DurvaCrew. V roku 2015 vyšlo ich prvé EP s názvom Green is the Colour, ktoré vydalo britské vydavateľstvo Red Alfa Records. Skupina už vystúpila v mnohých slovenských kluboch a aj na open air festivaloch. Čím ďalej tým viac navštevujú aj zahraničné kluby so svojím live act-om. Sú rezidentmi drum and bass akcií ako ConnAction (NFG klub) a Bass Konroll (Soul Hunter) v Dunajskej Strede.

GYSTORE

István Kardos pochádza z Dunajskej Stredy. Od malička je jeho vášňou hudba a od jeho školských čias, kedy objavil drum and bass, sa hudbe aj naplno venuje. Od roku 2012 hrával na rôznych house party v okolí. Prelom nastal v roku 2013 vystúpením v NFG klube v jeho rodnom meste. Po tomto vystúpení hral na množstve podujatí v širokom okolí. Pravidelne sa predstavuje v slovenských kluboch, open air festivaloch a stále viac sa objavuje aj v zahraničí. Online sa predstavil v RWD.FM rádiu pod menom združenia DurvaCrew a tiež v budapeštianskej “Techno terapy” rádio show. Jeho track CJ IS BACK vydalo slovenské vydavateľstvo 4beat Records. So svojím dlhoročným priateľom a spolupracovníkom Soldierrom, ktorému je vďačný za veľa, istú dobu tvorili duo “GyStore & Soldierr”. Neskôr vytvorili skupinu The Grove (live act). GyStore je organizátorom podujatí ako ConnAction, Bass Kontrol, Green Land Open Air.

WATEFECT

Watefect mixuje už 5 rokov. Na začiatku mixoval progressive trance / house, no potom ho zaujal drum and bass a dubstep. Momentálne mixuje najviac neurofunk a drumstep, trap a wonk. Zahral si na akciách po boku producentoch ako Modestep, Gleb a Komander Ground, a na akciách NUDANCE ešte pod menom B3TON.

DIFFE

Nováčik na slovenskej drum and bassovej scéne a čerstvý člen SUMMIT CREW, ktorý sa popri DJ-ingu venuje aj produkcií vlastných trackov. V rámci selekcie svojich setov sa orientuje prevažne na neurofunk alebo energický a rytmický liduidfunk ktorý mixuje prostredníctvom 4 CD playerov. Vo svojej produkcii sa orientuje prevažne na melodické a harmonické zvuky liquidfunku.

BOBO

Dj a organizátor akcie SUMMIT si aj tento krát pre vás pripraví náklad hutných beatov, ktoré sa na jeho vinyloch nachádzajú.

S.48 web

Zdroj: SUMMIT CREW